Select Page

Kako našminkati oči

Kako našminkati oči

 

Kako našminkati oči?

Našminkajte oči služeći se pravilima koji postoje u svetu šminkanja. Šminkanje može biti vrlo zanimljivo ako odlično poznajete sva pravila koja u toj oblasti postoje. Kreativnost je nešto što samo upotpunjuje šminku i čini je kompletnom. Medjutim da bi šminka bila efektna uvek morate poći od oblika vaših očiju jer ne postoji univerzalan način šminkanja. Bademaste oči su najčešći oblik očiju i svojevrstan ideal lepote. I ovakvom obliku očiju prstaje skoro svaka šminka jer nijedan ugao ne treba posebno izvlačiti. Najbolje je da naglasite spoljni deo oka. Kod razmaknutih očiju neophodno je da oči vizuelno približite tako što ćete tamniju senku na unutrašnji deo oka. Dok na sredinI kapka ide svetlija varijanta. Obrnuto od razmaknutih jesu približene oči gde se treba stvoriti efekad udaljavanja. Našminkajte se prema obliku očiju, takav efekat se postiže jednostavnim stavljan na unutrašnji deo oka nanosimo svetliju senku jer svetlija nijansa stvara efekat udaljavanja. Ovakvi oblici očiju su najzastupljeniji a na vama je das procenite kakav oblik imate. Najvažnije je da probudite kreativnost kojom ćete stvoriti potpuno novi izgled. Kombinujte više nijansi senki i istaknite na najbolji mogući način oblik vaših očiju.
Šminkanje u srednjem veku nije bilo toliko zastupljeno, ali im je bilo dozvoljeno da se šminkaju kako bi prekrili znakove bolesti. Ipak, korišćenje šminke se nije preporučivalo, jer bi tako žene dovele u iskušenje i druge muškarce, pored svojih muževa. Za razliku od prethodnih civilizacija,srednjovekovne zene nisu koristile senke za oči ili ajlajner, ali su čupale svoje obrve. Prostitutke u Španiji su koristile crveni karmin, koji su mazale i na oči i na usta, kako bi istakle svoje namere, a bogate Italijanke su isticale svoja usta, takođe crvenim karminom, ali kako bi pokazale da sebi mogu da priušte sintetičku šminku.

Nakon srednjeg veka, šminka se ponovo vraća u modu. Beo ten je i dalje popularan, zajedno sa crvenim karminom i rumenilom. Zatim je usledilo viktorijansko doba, gde je sve bilo tabu, ne samo šminkanje. Stolove su prekrivali sve do zemlje, čak su i pri služenju piletine uklanjali batake, kako ih nogice od stola ili pileći bataci ne bi podsećali na ženske udove. Šminku su koristile samo prostituke i glumci.

Nakon ovog perioda krenulo je dopuštanje ženama da se šminkaju i oblače kako im je volja. Revolucionarne godine, u pogledu estetike, su dvadesete godine prošlog veka, kada je po prvi put taman ten bio u modi i to zahvaljujući Koko Šanel. Kasnije je usledila era Merilin Monro, sa sve oblinama, ajlajnerom i crvenim karminom kao “must have”. Zatim era Tvigi, sa veštačkim trepavicama i mrsavim telom, onda sedamdesete godine kada je prirodan izgled bio u modi za razliku od osamdesetih kada je preterivanje u svemu bilo u trendu. Konačno, stižemo i do današnjice, gde je zaista sve dovoljeno i prepušteno ženama na volju.

Saznajte kako da odaberete pravu nijansu pudera