Select Page

Kako naneti puder četkom

Kako naneti puder četkom

Pribor za šminkanje je veoma neophodno za kvalitetno nanošenje šminke tako da je neophodno da se i tom temom pozabavite. Za nanošenje tečnog pudera koristite sintetičke četke koje su pljosnate i imaju dugu i gusto napakovanu dlaku kako bi se puder naneo bez vidljivih linija tako da lice izgleda potpuno glatko. Obično se sužavaju ka vrhu, kako bi istom četkom mogli da nanesete puder i na teže dostupne delove lica, npr. izmedju nosa i oka. One se prave u nekoliko oblika kao što su običnog oblika sa zaobljenim vrhom i ravno sečene ili koso sečene četke. Mogu se koristiti i za nanošenje baze i toniranih krema.

Kako naneti puder četkom i kako se koristi četka za rumenilo?

Četka za rumenilo se proizvode u različitim oblicima. Posebno su dizajnirane da poboljšaju i olakšaju tehniku oblikovanja lica. Najčešće su od prirodne dlake i imaju zaobljen vrh ili su koso sečene. Kosa strana se koristi za konturisanje lica dok se vrh koristi za nanošenje i blendanje rumenila. Pored pudera, su važne četke za korektore koje se prave od sintetičke dlake sa zaobljenim vrhom za precizno nanošenje i blendanje svih vrsta korektora kao i ostalih kremastih korektora. Čvršće su ako su od sintetičke dlake i mogu biti manje i veće i manje su pogodne za nanošenje na sitnim nepravilnostima.

Kako naneti puder četkom i kako se koristi ravno sečene četke?

Ravno sečene četke su dobre za nanošenje pudera u prahu ili tečnog pudera pogotovo ako želite dobru pokrivenost a mogu se koristiti i za ublažavanje linija rumienila, bronzera i hajlajera. Meke su i veoma guste i odlično nanose proizvod u kožu zbog čega ne troše previše proizvoda a daju dobru pokrivenost. Prave se od sintetičke dlake ali ima i od prirodnih dlaka. I na kraju četke lepezastog oblika su veoma neophodne u samom setu. I one su najčešće od prirodne dlake i veoma su meke. Daju baršunasti efekat i odlične su za uklanjanje viška prah proizvoda sa lica. Ovom četkom možete naneti bronzer, rumenilo, a posebno hajlajter.

I Vi možete imati sve informacije o kvalitetu pribora za šminkanje kao i o tehnikama šminkanja klikom OVDE