Select Page

Kako najbrže postići ravan stomak

Kako najbrže postići ravan stomak

Ravan stomak podrazumeva i vidljive trbušnjake medjutim ne mora to biti presudno za dobar izgled. Da biste postigli čvrstoću stomaka morate se držati odredjenih pravila. Masnoća je glavni krivac zašto vaša linija nije dovedena do savršenstva. Linija vam može biti odlična samo ako imate dobar pristup.
Bolna rečenica je da je područje oko pojasa jedno od onih koje je najteže za učvršćivanje. Zbog toga i žene koje se redovno bave rekreacijom često ne mogu da isklešu svoje trbušne mišiće. Na sreću, uz pomoć stručnjaka razvijen je kompletni plan za ravnanje stomaka. On nije samo veoma efikasan, već je i mnogo jednostavniji od napornih vežbi za stomak sa kojim ste se mučili do sad.

 

Kako najbrže postići ravan stomak i koje se vežbe preporučuju?

Trbušnjaci pogađaju samo spoljašnje mišiće i zato nisu najučinkovitiji način za učvršćivanje vašeg stomaka. Prema istraživanjimatrebalo bi da uradite oko 250 000 trbušnjaka da biste sagoreli pola kilograma masnoće. To bi značilo 100 trbušnjaka svaki dan, celih sedam godina. Ključno je da se fokusirate na mišiće koji se nalaze ispod kože: vaše poprečne trbušne mišiće, multifidis i unutrašnju stranu trbušnih mišića. Jačanjem tih mišića povlačite vaš stomak na gore, slično korsetu, zato područje oko pojasa izgleda ravno i čvrsto.
Vaša zadnjica i vaš trbuh su povezani. Previše sedenja tokom dužeg vremena može da dovede do toga da zadnji mišići postanu praktično neupotrebljivi i zbog toga mišići koji povezuju kukove s nogama očvrsnu. Ta kombinacija naginje vašu karlicu na napred, što prouzrokuje bol u vašim leđima i opterećuje kičmu. Estetski gledajući, vaš trbušni deo strči napred, zbog čega i relativno ravan stomak izgleda ispupčeno. Za lep stomak isplati se raditi i vežbe za jačanje zadnjice.

Za čvrste bočne fleksore preporučujemo sledeću vežbu: u položaju niskog starta se spustite tako što zadnje koleno spustite na pod. Izbacite vaše bokove napred, ispravite leđa, dok ne osetite zatezanje bočnih mišića. Zadržite 10 sekundi, odmorite, pa ponovite. Zamenite nogu. Možete još više da se istegnete ako ruke podignete iznad glave.

 

Pogledajte kako izgleda kurs za personalnog trenera