Select Page

Kako najbolje odraditi piling?

Kako najbolje odraditi piling?

Piling koeže je sastavni deo njene pravilne nege. Osnovna svrha pilinga je uklanjanje nakupljenih mrtvih ćelija kože i površinskih nečistoća. Osim toga, piling stimuliše obnavljanje odnosno regeneraciju kože, a njime je moguće ukloniti sitne ožiljke i bore. Budući da naša koža ima mogućnost prirodne zamene odrmlih ćelija ovaj proces može biti usporen zbog niza faktora i negativnih uticaja. Upravo zbog toga redovan piling kože je vrlo važan.

Pilinzi se dele na mehaničke i hemijske. Mehanički pilinzi su uglavnom u vidu krema koji je obogaćen česticama ili abrazivima koji uklanjaju izumrle ćelije s površinskog sloja kože. Pored mehaničkog postoji i hemijski pilinzi. Oni su najčešće bazirani na voćnim kiselinama ili prirodnih enzima. Hemijski piling prodire u dublje slojeve kože radi obnavljanja kože. Preporučljivo je da hemijski piling ne radite sami kod kuće, no bolje rad prepustiti stručnjaku.

Svaki tip kože zahteva  različiti piling.  Kada je masna koža u pitanju preporučuju se mehanički pilinzi koji  u sebi sadrže jake abrazive. Najbolji piling za masnu kožu su oni koji u sebi sadrže kafu ili koštice kajsije.

Kada je u pitanju kombinovan tip kože, takođe se  preporučuje mehanički piling ali kod njega je važno obratiti  pažnju na pritisak koji se primenjuje. Najveći pritisak  treba da se izvrši na  T-zonu koja je uglavnom masna, a ostatak lica treba blago preći.

Normalan  tip kože ne zahteva puno posla, tako da se  preporučuje raditi piling jednom u 7 dana. Kod suvog tipa kože izbegavamo mehanički piling, za ovaj tip kože koristimo enzimski piling.

Pokreti  koji se izvode tokom pilinga su kružni i uzdužni . Najjaci pritisak treba da se izvodi u nazolabijalnim brazdama, čelu i obrazima.

Pogledajte kako da korigujete kapke sa šminkom

dsc1562

Pogledajte nešto više o mezoterapiji bez igle