Select Page

Kako kosi dati volumen

Kako kosi dati volumen

Šamponi za suvo pranje kose su praktično jako dobri. Pored toga što čiste kosu naročito masnu dajući potpuno novi izgled teksture, može od vaše kose da napravi neverovatnu gustinu.
Ovaj šampon je zapravo puno efektnija zamena za lak za kosu, kojim devojke sa tanjom kosom pokušavaju da nadograde nedostatak volumena.
Pene za kosu ove sezone su doživele svoj veliki comeback. I imaju daleko kvalitetniju teksturu od onih tvrdokornih koje su dugo vladale tržištem, naročito 80-ih i 90-ih. Ovaj proizvodi daće tek uvijenoj kosi neophodnu čvrstinu, postojanost i sjaj, a da biste dobili željeni volumen od velike je važnosti na koji način nanosite penu.

Kako kosi dati volumen i šta se u praksi primenjuje?

Pramenove vlažne kose, prosušene peškirom razdvajajte jedan po jedan, a na svaki od njih stavite po malo pene i to krenuvši od vrha ka krajevima. Potom kosu osušite fenom.

Vikleri su bili izuzetno popularni 70-ih, da bi zbog vladavine minivala napravili pauzu u 80-im i ponovo se u svoj svojoj slavi vratili deceniju kasnije.
Ako ste se ikada pitali kako su vaši omiljeni supermodeli iz 90-ih imali zapanjujući volumen kose, imamo za vas odgovor od dve reči: vrući vikleri. Sjajna vest je da su ponovo na sceni i to u mnogo praktičnijem obliku za upotrebu. Njihova prednost u odnosu na klasične uvijače poput figara i pegle za kosu, jeste ta što kosu oštećuju manje.
Takođe, kada ih namestite (dolaze u paketu sa odgovarajućim šnalama) i nije mukotrpono poput uvijanja sa električnim apartaima, možete nastaviti sa šminkanjem, obavljanjem kućnih poslova, šta god imate da završite. Što ih duže držite, lokne i volumen će trajati duže naravno.

 

Saznajte zašto plava kosa ima žuti odsjaj