Select Page

Kako koristiti tonik za lice

Kako koristiti tonik za lice

 Tonik za lice je vodeni proizvod koji se nanosi na lice nakon čišćenja (gelom, penom,mlekom,micelarnom..), a pre seruma i/ili kreme.Tonik nijesredstvo za čišćenje i/ili uklanjanje nečistoća, makeup-a i slično, to mu nije namena.

Nakon čišćenja lica, a posebno umivanja, koži je potrebno vratiti prirodni pH, takođe, ukoliko čistite mlekom ili balzamom za čišćenje,potrebno je ukloniti ostatke proizvoda s lica.nakon umivanja, potrebno je ukloniti vodeni kamenac sa lica.Tonika za lice ima mnogo vrsta i koriste se sukladno vrsti kože ili problema.

Kako koristiti losion za lice i koje vrste postoje?

Tonik za osveženje, posebno za suvu i osetljivu kožu– najblaži oblik tonika. Preporuka je da sadrže malo ili nimalo alkohola (0-10 %)

Tonik za normalnu, mešovitu i masnu kožu- tonici koji deluju antibakterijski, protivupalno i rade laganu eksfoliaciju kože (piling). Obično sadrže nešto više alkohola (oko 20 %), ali mogu biti i bez.

Tonik za masnu kožu, proširene pore i slično. Ovakvi tonici deluju kao astrigens, pročišćuju i stežu pore, deluju kao regulatori sebuma, dezinficiraju i umiruju. Obično sadrže dosta alkohola (20-60%), ali postoje takvi tonici koji ga nemaju i takvi su najpoželjniji. Najčešći sastojci u takvim tonicima je salicalna kiselina.

Hidrolati ili cvetne vodice– služe kao prirodni tonici, može se koristiti jedna vrsta hidrolata ili mešavina više njih. Obično se koriste pre biljnih ulja za lice.

Sada kada znate funkciju tonika za lice, možete krenuti sa kvalitenom negom vaše kože. Vratite vašoj koži PH vrednost i zablistajte u svakom moment jer će na taj način postati lepša i sjajnija.

Pogledajte kako izgleda tretman sa upotrebom ultrazvuka