Select Page

Kako koristiti belu olovku za oči

Kako koristiti belu olovku za oči

Sigurno biste želeli da znate sve prednosti bele olovke tokom šminkanja jer ima široku primenu.Devojke najčešće koriste crnu olovku za oči ali verovatno želite da više koristite belu olovku.Sve prednosti bele olovke tokom šminkanja. Belu olovku koristite nezavisno od tena jer će vaše oči svakako izgledati veličanstveno. Ukoliko želite da postignete efekat krupnih očiju onda nanosite belu olovku na donji unutrašnji deo oka kako biste učinili da vaše oči izgledaju veće i sjajnije. Ako imate tamniji ten stavite ajlajner iznad trepavica u produžetku bele olovke. Možete naneti belu olovku i na ugao blizu nosa gde se spajaju gornja i donja unutrašnjost oka. Bela olovka je najidealnija za sitnije oči. Belu olovku možete koristiti i kao senku za oči tako što ćete je naneti na kapak i utrljati domalim prstom. Preko bele olovke nanesite vašu omiljenu senku za oči.Sve prednosti bele olovke tokom šminkanja možete naučiti na Akademiji Purity…
Ako želite da podignete obrve nanesite belu olovku odmah ispod najviše tačke obrva i na taj način ćete istaći vaše oči. Takodje možete postignuti efekat punijih usana tako što ćete naneti belu olovku na vrh vaše usne.
U mejkapu ove sezone posebno se ističe efekat bele olovke na očima. Osim toga što ističe pogled i celom licu daje svežinu, ona vizuelno i povećava oči. Za dnevni mejkap najbolje je da koristite mat olovku, a za večernji sedefastu ili onu sa svetlucavim česticama. Nanesite je uz ivicu gornjih i donjih trepavica u debljem sloju, i ispod obrva i osenčite prstima. Prednost bele olovke je u tome što možete da je kombinujete uz sve boje mejkapa. Za diskretniji izgled birajte pastelne tonove, a ako volite jaču šminku koriste kombinaciju jakih i svetlih senki za oči.

Kako koristiti belu olovku za oči prema oblicima očiju?

Uvučene oči – Ovakve oči su obično krupne, a karakteriše ih veća uvučenost u skeletni sistem lobanje. Čeona kost deluje izbačenije, pa se stvara iluzija upadljivijih obrva, tačnije pregiba oka (orbitalno luka). Kada se šminkate senke na kapcima se i ne vide kada otvorite oči. Ključan makeup proizvod za vas je zato maskara kojom ćete izvući trepavice i tako istaći oči. Pošto vam trepavice kada otvorite oči blago dodoruju orbitalni luk trebalo bi da koristite vodootpornu maskaru kako ne bi došlo do razmazivanja.
Spušteni kapci – Ono što je karakteristično za ovaj oblik očiju je punija orbitalna kost, tačnije više kože koja kada otvorite oči pada na pokretni deo kapak i potpuno ga sakriva. Oči zbog toga deluju sitnije nego što jesu. I u šminkanju ovog oblika očiju ključna je maskara, jer se pokretni deo kapka, odnosno senke na njemu neće ni videti.
Bademaste oči – Za ovaj oblik očiju se smatra da je najpravilniji. Sam naziv, tačnije oblik badema na koji upućuje ukazuje na pravilne proporcije ovih očiju. Oko je najšire na sredini, dok se ravnomerno sužava kad unutrašnjem i spoljašnjem uglu. Unutrašnja i spoljašnja tačka kapka stoji u istoj ravni, tj. oči nisu ni podignute, ni spuštene (,,tužne”). Za ovakve oči nema posebnih pravila kada je u pitanju šminkanje. Generalno možete da nosite svaki makeup.

Pogledajte kako izgleda šminka za spotove