Select Page

Kako imati negovanu kosu

Kako imati negovanu kosu

 

Kako imati negovanu kosu? Kosa trpi brojne negativne uticaje i samim tim joj je potrebna adekvatna nega i zdrav način života, ali i par malih saveta će vam svakako pomoći. Pravilna i uravnotežena ishrana bogata vitaminima, mineralima i vlaknima, kao i povremeno vezivanje kose sprečava isušivanje, lomljenje i mršenje.
Što češće sušite kosu prirodnim putem, koristite balzam ili pakovanje jednom nedeljno i izbegavajte upotrebu fena i nanošenje više od dva preparata na kosu. Najbolji efekat ćete postići korišćenjem šampona na biljnoj bazi sa adekvatnim sastojcima za vašu kosu.Redovnim skraćivanjem kose izbeći ćete njeno oštećenje i to će rezultirati da imate sjajnu, bujniju i negovanu kosu. Osim toga, važan je odabir prave četke za kosu. Ako koristite četku od veštačkih materijala, bilo bi bolje da je zamenite četkom sa prirodnim vlasima, a umesto plastičnog češlja trebalo bi da koristite drveni.

Kako imati negovanu kosu i kako može biti zdrava i sjajnija? 

Da bi vam kosa bila sjajnija, najbolje je da je ispirate hladnom, po mogućnosti destilovanom vodom. U slučaju da ipak koristite fen za kosu, ili je kosa izložena nekom drugom štetnom uticaju, koristite sprej za zaštitu od toplote. Ako se potrudite da poslušate ove savete, kosa će vam vrlo brzo postati lepša.Ne trljajte mokru kosu peskirom, vec upijte vlagu blagim pritiskanjem frotira. Vlaznu kosu nemojte da cesljate cetkom, vec cesljem sa sirokim zupcima. Sampon ima vaznu ulogu u negovanju kose. Los izbor moze da nagrize i isusi neznu i tanku kozu temena. Za suvu kosu idealni su samponi sa ekstraktom semena cicka, a kod masne kose pomoci ce sampon od alge i breze. Ako imate perut, koristite sampon s ekstraktima kamilice i smreke. Za normalnu kosu i zdravo teme upotrebljavajte sampon od ruzmarina, koji pospesuje rad krvotoka.Kosu dobro isperite od svih preparata. Ispirajte je sve dok vam kosa ne skripi pod prstima. Najbolje je da poslednji mlaz vode kod ispiranja bude hladan. Tako se uklanja postojeca perut i redukuje nastajanje nove. Ispiranje je veoma vazno vazno jer proizvodi za oblikovanje kosu opterecuju i brze maste vlas, sto utice na volumen kose.

Možete i Vi imati volumen kose i prelepu sjajnu kosu klikom OVDE 

 

Pogledajte kako možete stilizovati frizuru

DSCN8237-e1449254591898

Pogledajte kako negovati kosu kokosovim uljem

kokosovo-ulje