Select Page

Kako imati lepu kosu

Kako imati lepu kosu

Kažu da lepota dolazi iznutra i mnogi  će se složiti sa tim. Kada već želite da lepotu dovedete do nekog vrhunca, morate odabrati adekvatan način da to sprovedete u delo. Ima mnogo rešenja, samo je na vama da odlučite koji je najbolji za vas. Da biste se osećali poželjno i prijatno u svakoj situaciji morate pre svega da vodite računa o ishrani. Vaša kilaža utiče i na vaše samopouzdanje ali i na zdravlje.

Način života većine ljudi je ubrzan pa se retko vodi računa o tome šta treba uneti u organizam. Ako već težite da imate lepu i negovanu kosu koju ćete ponosno nositi i pokazivati je svima prvo krenite sa dobrom ishranom.

Kako imati lepu kosu i šta treba izbegavati?

Da li ste se ikada zapitali koliko daleko morate držati fen dok sušite kosu?! I takva jedna informacija je jako važna jer od samog sušenja zavisi i kvalitet kose. Sušite kosu tako da držite fen barem 20 cm udaljenosti. Samo na taj način ćete spasiti kosu od dodatnog isušivanja.

Da biste počeli da sušite kosu morate pre toga da je dobro operete. Šampon tu igra važnu ulogu, zapravo sam kvalitet proizvoda. Svako od nas ima drugačiji tip kose i prema tome birate vrstu šampona. Ukoliko farbate kosu onda kupite šampon za farbanu kosu. Pored šampona vodite računa o izboru regeneratora i  maske za kosu.

Dok vam je mokra kosa budite svesna da je jako osetljiva tako da nemojte češljati kosu četkom več češljem sa širokim zupcima. Pre nego što počnete sa češljanjem ne trljajte mokru kosu peškirom. I kada već sve te preparate imate na kosi neophodno je da dobro isperete od svih preparata. Najbolej je da mlaz vode pri kraju bude hladan. I od načina ispiranja zavisi kvalitet kose tokom dana.

Zdravu i lepu kosu možete imati OVDE i rešite problem oštećene i ispucale kose

Pogledajte kako izgleda šminka za posao