Select Page

Kako imati kovrdžavu kosu

Kako imati kovrdžavu kosu

Ako imate prirodno kovrdžavu kosu i volite je takvu kakva jeste, možete je uz malo strpljenja i odgovarajućih preparata negovati tako da ona zasija u svom najboljem svetlu i da postane vaš omiljeni atribut. U nastavku pročitajte nekoliko saveta kako da prateći jednostavnu proceduru dobijete najbolji rezultat frizure sa kovrdžavom kosom nakon njenog pranja.
Tajna sjajne i kovrdžave kose je u kvalitetnoj nezi. Medjutim kvalitetna nega zahteva strpljenej i odgovarajuće preparate. Najbolje je da posle pranja sušite prirodnim putem. Manje je štetno za kosu a frizura će vam biti bolja. Ostavite kosu da se suši polako u peškiru da se dobro ocedi. Nemojte trljati kosu peškirom jer to može oštetiti vlas i stvoriti gomilu naelektrisanih dlačica na površini kose. Rasčešljajte kosu i ne zaboravite da je mokra kosa podložnija oštećenjima nego suva pa zato obavezno koristite šire češljeve rasporedjenim zupcima. Češljevi od prirodnih materijala su najbolji jer ne stvaraju statički elektricitet. Nanesite prilikom češljanja malo seruma ili silikonskih kapi na kosu. U prodaji se mogu naći i serumi koji pomažu da se ubrza sušenje kose. Istisnite kap ili dve seruma na dlan i razmažite po celim šakama. Nanesite serum samo vrhovima prstiju počevši od zadnjeg dela glave ka spolja, sve do lica. Ovako se najravnomernije raspoređuje preparat po kovrdžavoj kosi.

Kako imati kovrdzavu kosu i kako da je ulepšate?

Sada je vreme da se nanesu neki preparati za oblikovanje. Stavljanje seruma je opciono i predstavlja samo bazu za prijatnije raščešljavanje i prevenciju iskrzalih dlačica. Da bi se sprečio izgled “mokre kose” ili slepljene kose, odličan će biti neki laganiji gel (dakle, ne onaj extra hold ili extra strong) ili pena za kosu. Oni neće toliko otežati kosu. Za valovitu ili kovrdžavu kosu ulepšaće teksturu krema sa srednjom jačinom učvršćivanja (medium hold). Pošto će proizvodi za učvršćivanje učini vašu kosu vlažnijom, lako se možete prevariti i staviti previše preparata. Zapamtite da je uvek lakše dodati još učvršćivača nego ispirati višak. Ukoliko ne volite da u vašoj kosi bude imalo slepljivanja, možete isprobati sa kokosovim uljem. Mnogi tvrde da je ono odlično i za negu i za stilizovanje kose.

Zanosna i kovrdžava kosa više nije problem klikom OVDE

Pogledajte kako treba pozirati prema fotoaparatom

IMG_92232