Select Page

Kako imati dobru postojanost ruža za usne

Kako imati dobru postojanost ruža za usne

Kompletna šminka dobija svoju punoću sa nanošenjem ruža koji mora da bude dugotrajan a da biste postigli takav efekat morate biti majstori šminke. Iskustvo se stiče godinama ali i zahvaljuću pozdanim informacijama možete napraviti kvalitetnu šminku.
Na samom početku neophodno je da koristite hidratantne ruževe umesto svetlucavih. Svetlucave nijanse ponekad mogu delovati jeftino i neadekvatno. Umesto svetlucavih ruževa koristite hidrantne koji će vam omogućiti punije i sjajnije usne. Sledeće pravilo koje je od izuzetne važnosti je da ruž ne birate prema boji tena već prema boji usana. Ako imate blede usne najbolje će vam stajati tamnocrvene nijanse i boje korala dok crvenkastim usnama pristaju ružičasti i narandžasti tonovi.

Kako imati postojanost ruža za usne i i šta treba izbegavati?

Kada je “nude look” u pitanju, prethodno pravilo ne važi i tada se nijansa ruža bira prema tenu. Najlepši tonovi za popularni nude su tek nijansu svetliji ili tamniji od vašeg tena. Onima sa bleđim tenom pristaju nežnoružičasti tonovi, a ako imate maslinast ili tamniji ten izaberite boje peska.
Izbegavajte plave i tamnoljubičaste podtonove jer deluju neprirodno i mogu da učine da izgledate starije. Umesto njih izaberite tamnocrvene tonove jer izgledaju prirodno i zdravo. Takođe, ako imate male usne, mat ruž nije najbolji izbor za vas jer će ih vizuelno smanjiti.
Olovka više nije obavezan deo svake makeup torbice, a današnji ruževi više se ne razlivaju. Ali, ako ne želite da je se odreknete, imajte na umu da ona treba da se slaže sa bojom usana, a ne s bojom ruža. Na taj ćete način izbeći neprirodan look.

 

Pogledajte kako izgleda korekcija obrva trajnom šminkom