+381607237853 akademija.purity@gmail.com

KAKO HIDRIRATI SUVU KOŽU? - sa nastave na kursu Specijalni kozmetički tretmani

Kako hidrirati suvu kožu?

Polaznici kursa Specijalni kozmetički tretmani danas su prošli temu kako hidrirati suvu kožu. Najčešći razlog nastanka dehidracije kože je neadekvatna nega. Svakoj koži je potrebna hidratacija, bila ona suva, normalna ili masna, no mnogi to zaborave pa se npr. u borbi protiv akni i problematične kože koncentišu na uklanjanje viška sebuma agresivnijim preparatima koji efikasno deluju na akne, ali ostatak kože ostavljaju dubinski isušenim. Na Akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity je rađen tretman za dehidriranu kožu. Prvi korak tretmana za dehidriranu kožu je hemijsko čišćenje kože na lice nanosimo NMF gel za čišćenje i hidrataciju kože, zatim smo naneli enzimski piling koji smo uklonili vodom i izvršili smo klinički pregled kože. 

Kako hidrirati suvu kožu? Zaključili smo da ćemo putem mezoporacije unositi kolagen i vitamin C. Vitamin C je najvažniji za jačanje imuniteta kože, za jačanje zidove krvnih sudova, usporava starenje kože. Kolagen je važan za održavanje hidratacije kože, elastičnost. Dovoljnom nadoknadom kolagena koža postaje blistava i podmlađena, bore su ublažene. Kolagen u kombinaciji sa Vitaminom C pojačava svoje delovanje i Vitamin C vrši bolju sintezu kolagena u tkivu. Mezoporacijom unosimo kolagen i vitamin C i uz pomoć mezoporacije unosimo te preparate u najdublje slojeve kože i samim tim zadržavamo efekat tretmana.

Na koži se umanjuje crvenilo i postaje svežija, hidrirana i blistava. Pred kraj tretmana nanosimo NMF Aloe vera gel zbog dodatne hidratacije i umirenja kože. Nanosimo u tankom sloju i kružnim pokretima blago hladimo kožu uz pomoć hladnog čekića. Ploča aparata za masažu namenjena za hladan tretman, veoma je nežna i omogućava osetljivoj koži ledeni osećaj svežine. Hladna masaža je pogodna za tretiranje upaljenih mesta na koži. Na kraju tretmana nanosimo Purity toniranu kremu sa zaštitnim faktorom 50. Kako hidrirati suvu kožu kod kuće? Za kućnu negu preporučujemo Purity toniranu kremu u dnevnoj nezi kože, a za noćnu negu preporučujemo Purity hidratantnu kremu. Tretman dehidrirane kože se može ponavljati na svake dve nedelje.

POGLEDAJTE KAKO DELUJE LIMFNA DRENAŽA

kako deluje limfna drenaža
OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O PRAKTIČNOJ ŽENI

emisija praktična žena
OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O TRETMANU PROTIV STARENJA KOŽE

tretman protiv starenja
OVDE