Select Page

Kako dobro naneti puder

Kako dobro naneti puder

Vaš makeup može biti besprekoran ukoliko izbegnete greške prilikom nanošenja pudera. Iako koristite puder u prahu, kamenu ili tečnom stanju, puder nije lako naneti kao što izgleda. Na to utiču kvalitet, tekstura i pokrivna moć ali i vaše umeće. Devojke prilikom nanošenja pudera često prave greške pa on na vašem licu ne izgleda savršeno. Uvek počnite od nijanse pudera koja će biti jednaka u boji vašeg tena. Ključ je u odabiru toplijih tonova naročito ako imate svetao ten. Rumenilo vam može dati samo svežinu licu i dugotrajnost.
Ako želite da prekrijete pigmentaciju, nepravilnosti ili bore previše pudera vam u tome neće pomoći već će sve te nedostatke naglasiti. Zbog toga koristite prajmer i hajlajter za neutralisanje bora a korektor za prikrivanje crvenila.
Bilo kakav puder da koristite krajnji cilj je da vaše lice ima što prirodniji izgled. Ukoliko imate suvu kožu onda možete koristiti tečne pudere jer bi puderi u prahu previše ulazili u pore i bore.

Većina žena misli da će puder učiniti da izgledaju starije i da će samo naglasiti ono što žele da sakriju na svom licu. Međutim, odabir pravog pudera u velikoj meri može da vas “podmladi”, prikrije bore i smanji proširene pore. Takođe, korišćenjem drugih mejkap poizvoda – rumenila, bronzera i korektora– samo ćete dodatno poboljšati svoj izgled.

Kako dobro naneti puder i zašto je važna priprema za lice?

 

Priprema lica za nanošenje pudera je veoma bitna za postizanje najboljeg rezultata. Očistite ga, a zatim nanesite veoma tanak sloj dnevne kreme. Ako imate dovoljno vremena, vrhovima prstiju izmasirajte lice kružnim pokretima dok nanosite kremu. To će podstaći cirkulaciju, pa će vam lice izgledati svežije. Sačekajte 10–15 minuta da koža upije kremu, pa tek onda nanesite puder.

Makeup stručnjaci preporučuju stavljanje pudera samo na određene delove lica, dok ispod očiju, na primer, treba naneti korektor i potom ga prstima umasirati i “povezati” sa puderom na ostatku lica.

 

 

Pogledajte kako izgleda SMOKEY EYELINER