Select Page

Kako da se našminkate prema boji kose

Kako da se našminkate prema boji kose

 

Kako da se našminkate prema boji kose ? Oči su nešto što ljudi prvo primete pogotovo ako imate šminku koja je efektna. Zbog toga treba da se potrudite da stavite adekvatnu šminku kako bi vam oči izgledale što lepše. Ako imate braon oči idealna šminka za takvu boju očiju je veoma zahvalna jer uz ovu boju idu skoro sve boje senki i ajlajnera. Ako imate smedje oči jedinstvenost vašeg pogleda naglasite uz pomoć nekoliko nijansi.
Tehnika šminkanja nazvana Smokey eyes ima tzv. zadimljeni efekat koji će učiniti da vaše oči izgledaju zavodljivo. Zato koristite tu tehniku u večernjim prilikama i za noćne izlaske. Sedefaste senke kao i neki svetliji tonovi pri unutrašnjim uglovima će dodatno naglasiti oči. Pored sedefastih nijansi koristite prirodne boje koje izgledaju veoma opušteno i neutralno poput smedje, bež ili breskva boje. U tankim linijama stavite crni ili braon tuš da istaknete oči

Kako da se našminkate prema boji kose i šta je važno da naglasite?

. Kreon je nezaobilazan element kada je šminkanje u pitanju tako da je najbolji izbor za smedje oči, olovka i ajlajner u braon boji, sefefasto braon i naravno crnoj dok za svečanije prilike birajte boje poput sive, zelene ili plave. I smedje oči mogu uz pomoć šminke da izgledaju veće. Krupne oči pa makar i vizuelno krupne dobićete nakon nanošenja senki tako što ćete malo deblju liniju ajlajnera staviti na gornjim kapcima i da krejonom izvučete liniju duž spoljnih ivica donjih kapaka. Dok unutar kapka možete da stavite belu olovku i maskara je naravno obavezna. Metalik tonovi ajlajnera su idealni za zavodljiv i atraktivan pogled. Birajte izmedju onih u nijansama bakarnih, zlatnih, srebrnih boja.

Plave senke su odlične ako želite da budete primećene a Vaše oči u prvom planu. Utisak pojačajte olovkom za oči takodje u plavoj, nešto tamnijoj boji

Kako da se našminkate prema boji kose i koje senke da koristite?

Sedefaste ili plave senke sa šljokicama su odličan izbor za noćni provod.Zelena senka će vam takodje dobro stajati ako imate smedje oči. U zavisnosti od nijanse vaših očiju, isprobajte širok spektar zelenih senki: metalik, sasedefom, mat, trava zelena boja senki, zeleno-plava boja, pastelno zelena, jarko zelena.
Boja kose uz braon oči takodje može odrediti stil šminkanja. Sve boje senki su dozvoljene ako imate takodje braon kosu, ali pažljivo ako Vas krasi jarko crvena kosa. Onda birajte senke i olovke u nešto svetlijim nijansama.Crna kosa i smedje oči su kombinacija koja zahteva neutralnije boje senki za dan – bež, smedju, belu, a za večernje izlaske slobodn.

 

Pogledajte kako da našminkate crnom senkom

šminka-za-svecane-prilike-7