Select Page

Kako da podmladite kožu PRP tretmanom

Kako da podmladite kožu PRP tretmanom

 

 

Biorevitalizacija vam sada možete omogućiti najbolji efekat podmladjivanja i to zahvaljujući krvnom plazmom. Postupak je neinvazivnog i bezbolnog podmladjivanja kože lica i tela. U upotrebi je od jula 2012. godine i sve više nalazi svoju primenu. Ovaj tretman se drugačije naziva PRP kao skraćenica za plazma lifting.

Ovde je reč o podmladjivanju matičnim ćelijama koja je revolucionarna metoda pri kojoj lekar upotrebljava minimalnu količinu vaše krvi. Izdvajanje ćelija i proteina koji se nalaze u krvi i ubrizgavanje u kožu je nešto što podrazumeva PRP tretman. Tim postupkom se na prirodan način podstiče regeneracija i oporavak tkiva na licu, smanjuju bore i poboljšava se tonus kože na licu.

Krvna plazma je žućkasta gusta tečnost koja ostaje posle centrifugiranja krvi. Sastavljena je od 90% vode, a ostalo su organske i neorganske soli, belančevine, lipidi, hormoni, vitamini. Uloga plazme je višestruka. Najznačajnije su transportna, odbrambena, uloga u regulaciji PH krvi, ćelija tkiva, uloga u hemostazi. Što se tiče transportne uloge koja je u prenosu mnogobrojnih materija od i do pojedinih tkiva i organa. Odbrambena uloga se ostvaruje preko gamaglobulina iz kojih se stvaraju antitela protiv mikroorganizama. Uloga u regulaciji PH (kiselosti) krvi, osigurava se preko organskih i neorganskih sastojaka plazme.

Trajanje PRP tretmana je 60 minuta (lice,vrat i dekolte), dok za veće površine može da traje 180 minuta. Posle odrađenog tretmana moguća je pojava crvenila i otoka. Simptomi po pravilu nestaju kroz par sati. Pacijent je u mogućnosti da se vrati svojim uobičajenim aktivnostima, neposredno posle tretmana. Efekti PRP terapije su individualni i mogu trajati između 12 meseci, pa čak i do 2 godine.

Prednost plazme u odnosu na preparate slične namene je nesaglediva: prvo i najvažnije – ne postoji mogućnost alergijske reakcije na tretman, materije u plazmi omogućavaju 100% repsorbciju, rezultati su vidljivi odmah, a sama cena je mnogostruko niža nego što je cena sa standardnim preparatima slične namene. PRP zbog svog sastava I fiziološkog odnosa materija u njoj, čini jedinstvenu mogućnost podmlađivanja kože tj. ne postoji preparat na svetu koji ima isti sastav kao sopstvena krvna plazma.

Saznajte više o BIOPTRON svetlosnoj terapiji