Select Page

KADA SE KORISTI REIKI TEHNIKA? - smanjenje stresa, relaksacija i lečenje uopšte

Kada se primenjuje reiki tehnika?

Reiki tehnika se koristi za smanjenje stresa, relaksaciju ali i lečenje uopšte. Reiki je tehnika nekonvencionalnog lečenja energijom.

Šta je Reiki?

Pojam Reiki znači kosmička energija, nebeska. To je ona životna energija koja nas održava vitalnim na planeti. Život je naprosto neprestana razmena energije. Svaki sistem neprestano razmenjuje energiju sa svojom okolinom.

Naziv Reiki na japanskom jeziku upućuje na univerzalnu životnu energiju koja se danas upotrebljava u različitim značenjima. Reiki je ime za univerzalnu životnu energiju koja teče oko nas i u nama. Reiki označava sposobnost kanalisanja univerzalne životne energije, a Reikijem takođe nazivamo i oblik i metodu prenošenja i primene ove sposobnosti. Sposobnost aktiviranja univerzalne životne energije pobuđuje učitelj Reikija takozvanom inicijacijom.

Kako se primenjuje?

O načinu primene energije učenici se najčešće obučavaju na seminarima. Reiki budi i jača sve ono što već postoji kao osnova. Reiki nam otvara vrata ka našim nadarenostima. Tako nekoga može učiniti isceliteljem, a nekog drugog odvesti na put meditacije, otvara nove stvaralačke horizonte onima koji kreativno rade.

Proces se pokeće aktiviranjem simbola i polaganjem ruku uz uverenje da životna energija teče kroz ljude. Ako neko ima nisku životnu energiju, reiki mu miže pomoći da ta osoba podložna bolestima i stresu to promeni, a ako se radi o visokoj energiji, osoba se oseća zdravije i sretnije. Reiki nam naprosto omogućava da kroz sebe sprovodimo više životne energije. Više energije automatski znači više zdravlja, više uspeha, više zadovoljstva, više ljubavi, više sreće. Sve ovo se stiče praksom kroz reiki.

Reiki znači ravnotežu. On deluje na svim nivoima: fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom. Reiki daje energiju i leči telo. Studije kažu da ubrzava lečenje rana, snižava krvni pritisak, smanjuje stres i umanjuje ili uklanja bol.

Za prenošenje (inicijaciju) Reikija primalac ne mora ništa da učini, jedino treba biti iznutra otvoren i mirno sedeti. Prenošenje, usklađivanje, inicijacija, bez obzira na to kako se ovaj postupak nazivao u različitim Reiki krugovima, događa se jednostavno dok učitelj Reikija izvodi određeni proces.

Kada je inicijacija jednom izvršena ostaje sposobnost kanalisanja Reikija za ceo život.

POGLEDAJTE KAKO MASAŽOM DO RAVNOG STOMAKA

masažom do ravnog stomaka

POSTANI WELLNESS I SPA TERAPEUT

preparati protiv celulita