Select Page

Japanski manikir

Šta je japanski manikir ?

Od davnina je poznato da su istočnjačke kulture oduvek bile naprednije. U te napredne civilizacije naravno spada i Japan. Oni su prvi uveli japanski manikir, koji je po njima i dobio ime. Poznat je već hiljadaa godinama, a jedinstven je po tome što u potpunosti oporavlja oštećene i slabe nokte. Ako spadate u grupu klijenata koji redovno nanose gel ili akril, ovo je pravi tretman za vas. Opšte je poznato da su nokti izloženi teretom kada su gel i akril u pitanju. Nokatna ploča ne „diše“ , oštećuje se njena površ i često se listaju i pucaju. Da bi se nokti oporavili, osmišljen je japanski manikir. Japanski manikir je potpuno prirodan način nege koji obezbeđuje jačanje nokatne ploče, hrani nokte i podstiče rast, pa oni postaju čvrsti, elastični i dobijaju zdravu boju i prirodan sjaj.

Pošto se ova tehnika, koja se primenjuje već hiljadama godina, od velike je važnosti jer čini nokte zdravijim i lepšim.

Japanski manikir spada u spa tretmane, i traje oko 30. minuta. Pre samog početka tretmana, važno je pripremiti nokte i nokatnu ploču. Za početak oblikuju se nokti. Nakon oblikovanja, manikirka blago turpija nokatnu ploču kako bi japanski manikir i njegovi elementi bolje prodrli u dubinu nokatne ploče. Za ovaj manikir neophodno je višak zanoktica odseći. Da bi zanoktice lakše odstranili, na površinu šake nanosimo blagi piling koji će omekšati košu šaka i zanoktica.

Kako bi japanski manikir započeli, na noktne nanosimo specijalnu pastu. Ova pasta je bazirana na prirodnim pčelinjem voskom obogaćen vitaminima i mineralima. Ova mineralna pasta je ključ japanskog manikira. Mineralna pasta popunjava čak i mikroskopske pukotine i sva oštećenja na nokatnoj ploči. Posle paste, turpijaju se nokti specijalnom turpijom, koja je napravljena od kože. Ova turpija ne samo da dubinski nanosi preparat, već i samim turpijanjem daje noktu zdravu rumenu boju. Ukoliko japanski manikr redovno primenjujete, vaši nokti će vremenom postati dosta jači i zdraiji a najviče reparacijskim svojstvima koji ovaj trerman poseduje. Japanski manikir se nastavlja tako što na nokte dododajemo specijalni prah. Ovaj prah takođe sadrži povoljne sastojke koji pospešuju oporavak. Nanošenjem praha prelazimo na kožnu turpiju, koja noktu daje neverovatni sjaj. Prah štiti nokte prilikom sledećih lakiranja kao i skidanja laka. Završna nota japanskog manikira je lagan masaža šaka esencijalnim uljima, kako bi ovo orijentalno iskustvo bilo jedinstveno i nezaboravno!

Pogledajte kako izgleda letnji manikir

Pogledajte kako izgleda manikir za muškarce