Select Page

Izvlačenje pramenova na foliju

Izvlačenje pramenova na foliju

Izvlačenje pramenova.Bez obzira da li je kosa plava, smeđa ili crna, na svaku boju mogu se  izvući pramenovi.Pramenovi u kosi daju poseban izgled i volumen kosi, što čini da kosa izgleda živahnije. Uz pomoć pramenova dobija se mladalački i blistav izgled.Izvlačenje pramenova na foliju.

Prvi korak jeste odabir idealne farbe za kosu . Osim farbe, u određenim situacijama, tj. u zavisnosti od nijanse koju klijent želi da dobije, biće nam potreban i blanš za kosu.

Za ovaj tretman  potrebna je farba, blanš, ukoliko klijent želite svetlije tonove i aluminijumska folija. U zavisnosti da li klijent ima kraću ili dužu kosu, da li želi deblje ili tanje pramenove, više ili manje, iseći ćemo aluminijumsku foliju.

Pomešaćemo u činiju farbu, uzeti jednu foliju i postaviti ispod jednog pramena. Naneti boju celom dužinom pramena, a zatim pramen uviti u foliju. Kada ofarbamo sve pramenove sačekaćemo da farba stoji oko 45 minuta na glavi, ukoliko radimo sa blanšom moramo voditi računa da kosa ne posvetli previše.

Folija se  prisloni ispod pramena kose, koji želimo ofarbati, a zatim se nanese farba. Kada obojimo pramen, umotaćemo ga u foliju.

Nakon nekog vremena odvićemo foliju i posmatrati kako pramen prima farbu. U zavisnosti od nijanse, možemo ranije isprati kosu ili ostavite da stoji duže na kosi.

Kada prođe vreme da je kosa lepo primila farbu, odvijamo foliju, i peremo kosu šamponom dva puta, nakon toga nanosimo balzam.

Za krupnije pramenove radi se sledeće:

Kosa se podeli u četiri dela, pa svaki taj deo na još tri – ukupno na dvanaest delova, zaviso i od gustine kose. Pramenove ćemo uviti u foliju, ovo je potrebno, jer svakako da ne želimo da se obojeni pramenovi razmazuju sa delovima koji još nisu ofarbani.

Početkom njemo sa farbanjem nekoliko centimetara udaljeni od korena i nanosimo farbu od te tačke do kraja u vrlo tankim prugama. Što više razredimo boju po pramenovima dobićemo prirodniji izgled, a ukoliko razmazujemo gusto stvori ćemo prugast efekt.

NAUČITE PROFESIONALNU DEPILACIJU ŠEĆERNOM PASTOM

nastanak depilacije

ZNATE LI DA JE DEPILACIJA NAJČEŠĆI TRETMAN?

nastanak depilacije