Select Page

IZLIVANJE NOKTIJU NA SEBI - sa nastave na kursu nadogradnja noktiju sa nail art-om

Izlivanje noktiju na sebi

Polaznici kursa nadogradnje noktiju sa nail art-om su u jednom delu prethodnog časa učlili kako se radi izlivanje noktiju na sebi. Ova vežba je odlična sa razvijanje preciznih pokreta, smirenosti ruke i olakšavanje kasnijeg rada na drugima. Mnogi majstori izlivaju, rade ekstenzije i korekcije na sebi. Ovaj proces traje znatno duže nego rad na drugima. Do problema takođe dolazi kada moramo raditi rukom koja nije dominantna na ruci koja je dominantna – desnoruki levom rukom ili levoruki desnom rukom. Takođe, postoje opasnosti od povreda na koje ne smemo zaboraviti.

Izlivanje noktiju na sebi započinjemo određivanjem najpogodnijeg položaja. Ukoliko šaku i prste držite ispravljene ispred sebe imaćete veoma težak pristup nokatnoj ploči. Taj položaj se može koristiti tokom nanošenja gela ali je oblikovanje nokta i izlivenog gela neprijatno. Prst nije fiksiran tako da će se pomerati tokom obrade. Umesto toga, okrenite šaku ka sebi i savite prste na dole. Tako su nokti u položaju poput onog kada radite na klijentu. Sada kada imate preglednost započnite rad. Pripremamo nokatnu ploču oblikovanjem, skraćivanjem i matiranjem noktiju. Nakon toga postavljamo šablon na kojem ćemo “produžiti nokte”.

Izlivanje noktiju na sebi nastavljamo pažljivim nanošenjem gradivog gela za sve vreme držeći nokat ravno ka sebi kako se gel ne bi slivao i gubio formu. Nakon sušenja u lampi uklanjamo šablon, oblikujemo “izlivak” i nastavljamo ojačavanje noktiju. Kada osušimo i taj sloj sledi obrada ćitave površine nokta. Kada koristimo turpiju moramo biti veoma pažljivi da ne oštetimo zanoktice. Prst nije fiksiran između vaša dva, kao što je to slučaj rada na klijentu, već se može pomerati. Kožu pomerajte pristiskom palca i prsta to njega na istoj ruci. Izlivanje noktiju na sebi je dug jer ne možete raditi u isto vreme obe ruke ali je na kraju rezultat tačno onakav kakav ste želeli. Ukrašavanje noktiju nije lako rukom koja nije dominantna. Međutim, svako povlačenje linija možete raditi od početka nokta ka zanokticama i tako imati više kontrole.

POGLEDAJTE VIŠE O LETNJEM MANIKIRU

letnji manikir

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA MANIKIR ZA MUŠKARCE

manikir za muškarce