Select Page

IZLIVANJE IZGRICKANIH NOKTIJU - produžavanje nokatne ploče na prirodnu dužinu

Izlivanje izgrickanih noktiju

Polaznici kursa nadogradnje noktiju sa nail artom su praktično radili izlivanje izgrickanih noktiju. 

Grickanje noktiju je veoma loša navika koja je prisutna u velikoj meri kako u ženskoj tako i muškoj populaciji. Često do grickanja noktiju dovodi stres ili dosada. Često, ova loša navika može biti prisutna u tolikoj meri da se nokatna ploča veoma ošteti i značajno smanji kvalitet noktiju. Na fotografijama možete videti veoma skraćenu nokatnu ploču koja ima usporen rast. Konstantnim grickanjem nokatna ploča se ne oporavlja a zanoktice se sve više povlače ka sredini nokta.

Sam početak rešavanja ovog problema je izlivanje noktiju. Prirodni nokat u ovakvom stanju ne može izdržati veliku dužinu izlivenog nokta tako da nam je cilj da samo nadoknadimo prirodnu nokatnu ploču. Takođe, sprečićemo dalje grickanje jer sada na noktu imamo gel. Započinjemo pogurivanjem i uklanjanjem zanoktica kako bismo dobili što više površine prirodnog nokta. Nakon toga matiramo nokatnu ploču, nanosimo prajmer i bazu. Nakon sušenja u lampi postavljamo šablon što približnije obliku prirodnog nokta. Nanosimo prvi sloj gela koji se suši u UV lampi 2 minuta. Nakon sušenja uklanjamo šablon i oblikujemo nokat u željeni oblik.

Izlivanje izgrickanih noktiju zahteva veoma stručan i pažljiv rad jer su u pitanju veoma iritirani nokti. Ovako izliveni nokti trebaju što duže da se zadrže na prirodnim i da rastu zajedno sa njima. Što se tiče estetike, odlučili smo se za francuski manikir kako bi se razlika što manje primećivala a korekcija što više odložila. Takođe, ovakav manikir deluje najprirodnije i najelegantnije na ovako kratkim noktima. Gel kod ovakvog izlivanja treba da bude nanesen u što tanjem sloju ali sa ojačanjem na pravilnim mestima. To mesto nazivamo stres tačkom i ona se nalazi na samoj sredini nokta. To je najčešča tačka pucanja tako da na tom mestu imamo veću količinu gela koja se lagano spušta ka vrhovima noktiju.

NAUČI PROFESIONALNO IZLIVANJE NOKTIJU

DSCN0067

ZNATE LI DA NAIL ARTISTI NAJBRŽE DOBIJAJU POSAO

DSCN0059