+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ISPIT IZ PREDMETA MANIKIR I PEDIKIR

Ispit iz predmeta manikir i pedikir

ISPIT IZ PREDMETA MANIKIR I PRDIKIR održan na Akademiji Purity.Studenti druge godine smera makeup artist i smera estetičar kozmetičar danas su polagali ispit iz predmeta manikir i pedikir. Na ovom predmetu učili su o pravilnom načinu rada manikira i pedikira, higijeni, aparaturi, materijalima, dezinfekciji, sterilizaciji i ostalo.

Estetski pedikir podrazumeva znanje o pravilnoj estetskoj nezi stopala. Postupak rada podrazumeva potapanje nogu u kadici za pedikir koja se ispunjava mlakom vodom, penušavom kupkom za stopala. Kadica za pedikir radi na principu hidromasaže tako da masira i podstiče cirkulaciju. Nakon dvadeset minuta stopala se nežno suše peškirom. Prvo na redu je uklanjanje mrtve kože na stopalima turpijom za pedikir ili pažljivo žiletom kako je zadebljanje kože veoma izraženo. Nakon toga sledi oblikovanje noktiju i uklanjanje zanoktica. Masaža stopala je veoma bitna i traje oko deset minuta. Za masažu se koriste hranljive kreme ili ulja koja neguju kožu a sama masaža podstiče cirkulaciju. Ako je klijent ženskog pola nokte brišemo alkoholom i po želji lakiramo.

Manikir podrazumeva znanje o pravilnoj nezi ruku. Postupak rada podrazumeva potamanje šaka u posudice za manikir koje se ispunjavaju mlakom vodom. Omekšavanje šaka u vodi traje oko dvadeset minuta i nakon toga se nežno suše peškirom. Prvo na redu je pogurivanje i uklanjanje zanoktica na što bezbedniji način. Nakon toga kraćujemo i oblikujemo nokte ili po želji klijenta ili u skladu sa oblikom zanoktica. Nakon toga sledi masaža ruku hranljivim kremom ili uljem koje će omekšati zanoktice i nahraniti kožu. Ako je u pitanju klijent ženskog pola lakiramo noke ili prema njegovoj želji ili prema tonu kože.

ISPIT IZ PREDMETA MANIKIR I PEDIKIR.

Naucite sve o manikiru,pedikiru i depilaciji na prestiznoj Akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity.

Više o smeru MAKEUP ARTIST pogledajte OVDE

Više o smeru ESTETIČAR-KOZMETIČAR pogledajte OVDE