Select Page

ISPIT IZ OBLASTI REFLEKSOTERAPIJE - drevna metoda lečenja

Ispit iz oblasti refleksoterapije

Polaznici Akademije su pohađali poslednji čas i polagali ispit iz oblasti refleksoterapije. Na svakom od časova su radili različite segmente refleksologije i refleksoterapije a sada se osvrću na svaki od njih. Refleksologija je drevna metoda lečenja stara preko 5000 godina, njenu osnovu čine refleksne zone na kojima se reflektuje stanje celog organizma. Refleksoterapija koristi jedinstvenu metodu posebnog (doziranog) pritiska palcima na refleksne tačke radi postizanja brojnih terapijskih učinaka. Njeni su učinci višestruki, kao što su uklanjanje blokade u protoku telesne energije, normalizovanje protoka krvi i limfe u različitim delovima tela te postizanje ravnoteže svakog dela tela, organa ili žlezde.
Zajedničko za refleksologiju i druge tehnike manipulacija telom je prihvatanje međuzavisnosti različitih organskih sistema koji imaju veliku moć samoregulacije. Usled toga ljudsko telo ima sposobnost da prevaziđe poremećaje uz terapeutsku intervenciju koja se koncentriše na onaj deo tela za koji refleksolog ponaosob smatra da je centralni.

 

Ispit iz oblasti refleksoterapije: ŠAKA

Refleksoterapija šake koristi metodu pritiska palcem na refleksne tačke u svrhu uklanjanja blokada u protoku telesne energije. Veruje se naime da životna energija teče određenim putanjama (meridijanima) kroz naše telo. Te putanje su povezane sa svim organima. Stimulacijom određenih tačaka duž meridijana mogu se ukloniti različite tegobe odnosno “blokade” u pravilnom protoku životne energije. 

Ispit iz oblasti refleksoterapije: STOPALA

U današnje vreme stopala se često zanemaruju pa kod velikog broja ljudi postoje deformacije i bolesti stopala. Čovek kada je masovno počeo da nosi obuću izgubio je direktan kontakt sa okruženjem i prirodom koji je imao hodajući bos, kada je direktno stimulisao refleksne tačke, što je po mišljenju refleksologa jedan od uzroka patoloških promena stopala. Zato se dosta često u refleksologiji preporučuju i upotreba specijalne papuče koje masiraju refleksogene zone za vreme hodanja pacijenta. Masaža stopala je i neophodna dopuna drugim metodama tradicionalne medicine i zato se može primeniti i u kompleksnom lečenju bolesnika zajedno sa terapijskim tehnikama za opuštanje, smanjivanje agresivnosti, poboljšanje koncentracije i ukupnog energetskog potencijala tela.

POSTANI WELLNESS I SPA TERAPEUT

umetnost masaže

NAUČI REFLEKSOTERAPIJU

DSCN5680