Select Page

Investiraj u Srbiju

Statistika govori da više od 50 procenata mladih u Srbiji nema posao, a samim tim ni finansijsku sigurnost, i to je ono što ih najviše muči. Poražavajuć podatak je da se na radno mesto u proseku čeka čak 4 godine. Stariji od 35 godina imaju još više poteškoća da dođu do posla iako su stručniji, jer poslodavci uglavnom prednost daju mlađima, ali je kod njih problem što nemaju iskustvo.  Zanimljivo je da na posao čekamo u proseku 4 godine, a za manje od 1 godine možete steći praktične IT veštine za neki od traženih poslova budućnosti koji nude mogućnost brzog zaposlenja i dobre zarade.Najteže do posla dolaze osobe mlađe od 30 godina koje imaju srednju stručnu spremu, ali situacija nije mnogo bolja ni za visoko obrazovane. Onih koji su završili srednju školu i čekaju na posao ima najviše, a najgore među njima su prošli rukovaoci hemijskih uređaja i mašina, i veterinarski laboranti, koji do radnog mesta dolaze tek posle 7 godina.

Investiraj u Srbiju 

Jedan od uspešnih primera investiranja u Srbiju je kompanija Fiat.  Kompanija FCA Srbija d.o.o. Kragujevac osnovana je 2008. godine, kao partnerski projekat italijanske kompanije FIAT Group Automobiles (FGA) sa Vladom Republike Srbije, pri čemu FIAT poseduje 67, a Republika Srbija preostalih 33 odsto vlasništva. Nova fabrika FCA Srbija u Kragujevcu svečano je otvorena u aprilu 2012. godine i danas je to jedan od najnovijih i najmodernijih proizvodnih pogona u okviru FIAT Chrysler Automobiles Grupe širom sveta. Sa preko 3.000 zaposlenih, FCA Srbija danas predstavlja poželjnog poslodavca, društveno odgovornu kompaniju, aktivnog investitora u Srbiji i vodećeg srpskog izvoznika. U kragujevačku fabriku do sada je investirano preko 1,3 milijarde EUR, od čega više od 1 milijarde EUR u nabavku najsavremenije opreme za proizvodnju. FCA Srbija je generalni distributer i uvoznik poznatih automobilskih brendova FIAT, Alfa Romeo, FIAT Professional, Jeep i Abarth.

Investiraj u Srbiju 

Srbija nudi mnoge pogodnosti. Pored postojećih prednosti, kao što su strateški geografski položaj, bescarinski izvoz u zemlje Jugoistočne Evrope i Rusiju, najniža stopa poreza na dobit u Evropi od 15%, kao i obrazovana i kvalitetna radna snaga dostupna po konkurentnim troškovima, Srbija je pripremila paket finansijske podrške investitorima. Strani investitori u Srbiji mogu da uživaju u benefitima od slobodnog uvoza sirovina i poluproizvoda za izvozno orijentisanu proizvodnju. Ova pogodnost se može postići ili poslovanjem u jednoj od slobodnih zona u Srbiji ili putem carinske dozvole za spoljno orijentisanu prerađivačku proizvodnju. U oba slučaja, gotovi proizvodi moraju biti 100% namenjeni izvozu.rt.  Strani investitori su izuzeti od plaćanja carine na uvezenu opremu i mašine koje predstavljaju udeo stranog investitora u kapitalu preduzeća u Srbiji.  

Šminka i frizura: stručni tim Akademije uz astistenciju polaznika Milice Šejat

Modeli: MissYu kompanija

Fotograf: Peđa Novaković

POGLEDAJTE JEDNU OD SARADNJI SA KOMPANIJOM MISSYU

MIR_0480

POGLEDAJTE SNIMANJE SA BUDUĆIM FINALISTKINJAMA MISS SRBIJE

DSCN55751