Select Page

HRANLJIVI PILING RUKU - protiv suve kože tokom zime

Hranljivi piling ruku

Hranljivi piling ruku kao tretman: Lice može da prevari, ali ruke ne. One nepogrešivo otkrivaju koliko smo stari, koliko peremo, ribamo i radimo, koliko uspevamo da brinemo o sebi. Zato je važno negovati ih redovno i pravilno, a tek kad su ruke nežne i bele, manikir ima smisla. U suprotnom će samo istaći nedostatke. Ruke obavezno mažite nekoliko puta dnevno, a kremu utrljajte i na nokte i na zanoktice. Osim što kožu čine nežnom, one jačaju i nokte. Najbolje je koristiti kreme koje sadrže kalcijum i provitamin B5. Savremene kreme koža brzo upija, ne lepe se, pa vam neće smetati dok radite.

Uveče posvetite svakoj šaci po pet minuta i uradite masažu ruku. Kružnim pokretima utrljajte kremu u kožu od nadlanice ka vrhovima prstiju. Tako ste uradili limfnu drenažu, koja će pokrenuti krvotok i sprečiti oticanje.Redovno perite ruke blagim sapunima (pH 5,5) i mlakom vodom. Hladna isušuje kožu, a vruća oštećuje tanki zaštitni sloj, neophodan za održavanje elastičnosti. Jedanput nedeljno same uradite piling ruku. Možete da koristite pilinge za lice na bazi biljnih ekstrakata ili da ga sami napravite. Pomešajte kašiku smeđeg šećera, dve kašike slatke pavlake i dve kašike maslinovog ulja. Umasirajte na ruke kružnim pokretima, pa isperite toplom vodom i blagim sapunom.

Posle pilinga obavezno stavite pakovanje za ruke. Najlakše je kupiti gotovo, natapkati ga pred spavanje po koži i staviti u najlonske rukavice. Ako imate jako suvu i umornu kožu ruku ili ste stalno u kontaktu s vodom i raznim hemikalijama, povremeno će vam trebati parafinsko pakovanje.Ono dubinski čisti i vlaži kožu ruku, a blagotvorno je i kod reumatskih tegoba i artritisa. Tretman se sastoji od temeljnog pilinga i hranljive maske koja se umače u parafin,a da vidno podmladite kožu ruku ili da se rešite staračkih pega, uradite povremeno hemijski piling na bazi voćnih kiselina.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR, MAKEUP ARTIST ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

preparati za izbeljivanje kože

POGLEDAJTE VIŠE O PRIPREMI LICA ZA KOMEDOEKSPRESIJU

priprema lica za komedoekspresiju

SONY DSC