Select Page

PRIPREMA LICA ZA KOMEDOEKSPRESIJU - apšminkovanje, masaža lica, otvaranje pora

Priprema lica za komedoekspresiju

Priprema lica za komedoekspresiju je bila tema na kursu za kozmetičare. Na Akademiji za estetetiku i kozmetologiju Purity polaznici kozmetičkog kursa prvog nivoa su na četvrtom času po nastavnom planu i programu uvežbavali pravilnu pripremu kože. Pre same masaže lica, vrata i dekoltea polaznici su radili hemijsko čišćenje kože. Hemijsko čišćenje kože se radi tako što se uklone svi toksini koji se nakupljaju na površini kože i takođe se uklanja i šminka.

Bez pravilne pripreme lica se ne može uraditi komedoekspresija, postoje koncepti tretmana koji se moraju uraditi pre samog istiskivanja komedona tj komedoekspresije. Najprijatniji deo tretmana lica je masaža lica, vrata i dekoltea. Ne samo što je opuštajući osećaj već stimuliše cirkulaciju lica, vrata i dekoltea i koža izgleda zategnuto i zdravo. Postoje kontraindikacije i tipovi kože na kojima se ne primenjuje masaža kao što je problematična koža sa upalnim procesima, kuperoza, rozacea i ostali tipovi kože o kojima se uči na kozmetičkom kursu. Masaža u proseku traje 20 minuta. Nakon završene masaže primenjuje se termoprecedura otvaranja pora. Takođe postoje kontaindikovani tipovi kože na kojima se ne može promenjivati termo procedura tj otvaranje pora pomoću vapozona. Postoji još nekoliko vrsta termoprocedura koji se mogu primenjivati i na kontraindikovanim tipovima kože, takođe se i o tome može dosta saznati na našem kozmetičkom kursu.

Otvaranje pora traje 15 min. gde će se klijent osećati takođe prijatno i tokom tog procesa u konceptu tretmana. Nakon otvaranja pora počinjemo sa tehnikom komedoekspresije koja može a i ne mora biti prijatana u zavisnosti od samog praga i tolerancije na bol klijenta. Ovakav tretman se preporučuje od zavisnosti tipa kože na svake dve nedelje ili mesec dana. Stručno lice određuje period i samu kućnu negu klijenta. Osim što se na kozmetičkom kursu može naučiti sve u vezi nege lica, takođe se ovakav tretman može i zakazati kod nas na Akademiji za estetiku i kozmetologiju Purity. Postoje takođe još dva nivoa kozmetičkog kursa na kojima se uči dodatna nega, gde sa sva tri nivoa možete postati sveobuhvatni kozmetičar-estetičar koji ima u ponudi dosta tretmana koji će na pravilan način izlečiti problem i poboljšati izgled kože svakog vašeg klijenta.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR

preparati za zaštitu od sunca

POGLEDAJTE VIŠE O PREPARATIMA ZA ZAŠTITU OD SUNCA

preparati za zaštitu od sunca