Select Page

HIDROGEN SVOJSTVA I PRIMENA

HIDROGEN SVOJSTVA I PRIMENA

Hidrogeni su dostupni su kao: (3%) , (6%), (9%) i (12%) rastvori. Zahvaljujući fantastičnoj formuli, idealnoj za farbanje i blajhanje, hidrogen svojstva koja ima, dokazuje tako što odlično štiti kosu od hemijskih sastojaka i garantuje postojanost boje. Drugo sjajno svojstvo je njegova primena u dezinfekcione svrhe.

Spoljašnja upotreba hidrogena je potpuno bezbedna jer nije toksičan, a može da vam pomogne kod problema sa zdravljem i čistoćom u domu.

Kada kažemo hidrogen, prva asocijacija nam je farbanje kose. Neophodan je sastojak svakog pakovanja farbe, bez obzira na nijansu koju ste izabrali. Pored toga, hidrogenom možemo posvetliti kosu i bez dodatka farbe.

Bez sumnje imate bočicu hidrogena u kupatilu ili svojoj kućnoj apoteci, onog razblaženog 3%. Isto tako, ukoliko kupite pakovanje farbe za kosu, uvek je u njemu i bočica hidrogena.

Ukoliko želite boju, ne može se bez hidrogen peroksida.

Svaka farba za kosu predodređena je da se koristi sa određenim procentom hidrogen peroksida. Najtamnije i srednje svelte nijanse, mešaju se sa 6% hidrogena, dok se svetlije nijanse razvijaju sa 9 ili 12% hidrogena, u zavisnosti od vrste, pigmentacije i tona farbe. Oko upotrebe hidrogena u farbi najbolje bi bilo da se posavetujete sa frizerom.

Postoje i jače koncentrovani hidrogeni, na primer 30%. Njime možete uspešno ukloniti buđ sa pločica ili mrlju sa odeće, ali ga ne koristite za farbanje kose. Kada hidrogen peroksid dođe u dodir sa kosom, on otpušta jedan atom kiseonika prouzrokujući razbijanje molekula pigmenta. Izbeljivač prodire u vlasi i uklanja prirodni pigment iz kose. U ovu svrhu obično koristimo hidrogen za kosu. Otuda naziv hidrogenska plavuša.

S obzirom na to da hidrogen ubija bakterije, u kućnoj apoteci koristi se kao dezinfekciono sredstvo. U slučaju manjih ogrebotina na koži, pospe se malo 3% hidrogena, nakon čega se stvori obilna pena. Kiseonik izazove oksidaciju, pri čemu se ubijaju svi štetni mikrobi i povreda brže zarasta.

Neki se kunu da ispiranje grla hidrogenom smanjuje upalu istog, izbeljuje zube i umiruje upaljene desni kao i da pomaže kod problema sa aftama. U tim slučajevima koristi se takođe 3% hidrogen koji se dodatno meša sa vodom. U svakom slučaju važno je da se hidrogen ne proguta!

Kao dobro dezinfekciono sredstvo može se koristiti u kući za čišćenje kade i drugih površina.

Sve u svemu hidrogen ima široku primenu i koristan je u raznim situacijama, stoga bočicu hidrogena treba uvek imati u kući.

 

 

 

POGLEDAJTE VIŠE O SMERU MAKEUP ARTIST

DSCN8914

POGLEDAJTE VIŠE O BOJANI LAZIĆ U TELEGRAFU

bojana lazić