+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Hidratantna krema za vaš tip kože

Hidratantna krema za vaš tip kože 

Hidratantna krema za mešovitu kožu

Ako imate mešovitu kožu, to znači da neka područja vašeg lica mogu biti masna (obično u T-zoni), dok drugi delovi imaju tendenciju da budu suvi, npr. obrazi. Osobe sa mešovitom kožom mogu takođe vremenom preći u potpuno suvu ili više masnu kožu, u zavisnosti od sezone i proizvoda koje trenutno koristite, što još više otežava da pronađete koja je hidratantna krema za vaš tip kože najbolja za vas.

Većina hidratantnih krema za mešovitu kožu ima jednu zajedničku stvar, one su na bazi vode tako da ne začepljuju pore i ne pogoršavaju akne.

Hidratanta krema za masnu kožu

Masna koža je uglavnom genetska osobina, ali se takođe koža masti pod uticajem hormonskih promena koje povećavaju broj muških hormona, kao androgeni. Androgeni podstiču lojne žlezde na koži, što kao rezultat dovodi do prekomerne proizvodnje sebuma. Postoje razni drugi spoljašnji faktori koji mogu pogoršati masnu kožu, uključujući upotrebu proizvoda koji ometaju ravnotežu ulja u koži.

Piling pomaže kod nege vaše masne kože lica. Takođe pomaže uklanjanju površinskih mrtvih ćelija kože i sprečava blokiranje pora, ali opet, prekomerni i agresivni piling može ostaviti vašu kožu osetljivom.

Hidratantna krema za suvu kožu

Hidratantne kreme za suvu kožu trebalo bi da poboljšaju elastičnost kože i da ostave kožu lica hidriranom tokom celog dana. Idealna hidratantna krema za suvu kožu trebalo bi da odbrani kožu od agresora iz okoline kao što je zagađenje, a zatim da pruži dodatnu vlagu licu. Jedan od uobičajenih uzroka suve kože je posledica mrtvih ćelija koje su na vašoj koži. Stoga, dobra hidratantna krema za vaš tip kože je ona koja sadrži sastojke poput salicilne kiseline. Takođe, sprovodite hemijski ili fizički piling kako bi razbili veze koje drže mrtve ćelije kože zajedno.

Osim što bi trebalo da pijete puno vode, unosite povrće i voće kao odličan način hidratacije vaše kože, jer sadržaj vode u njima ostaje duže u vašem sistemu, pa je to stvarno delotvoran i jednostavan način održavanja vašeg tela hidriranim iznutra.

Hidratantna krema za negu suve kože trebalo bi da bude sa neverovatnom prirodnom kombinacijom esencijalnih masnih kiselina, ulja avokada i prirodnog antioksidansa beta karotena. Ovo su ključni sastojci koji vašu suvu kožu lica čine sjajnom i elastičnom.

Hidratantna krema za kožu sklonu aknama

Neke od osoba koje imaju bubuljice, možda još uvek nisu našle način kako da ih se reše i kako da izaberu najbolju kremu za lice. Sigurno je neprijatno kada se pojavite sa bubuljicama na vašem licu, zato budite pažljivi pri kupovini vaše kreme. Vlaženje je vrlo važan deo lečenja akni i bubuljica. Pronalaženje najbolje hidratantne kreme za vašu kožu sa aknama ili masnu kožu može biti teško. Isti losion koji se koristi na vašem telu ne sme se približiti vašem licu. Takođe je najbolje da ne koristite proizvode koji sadrže alkohol. Sastojci, kao što su glicerin i hijaluronska kiselina koja vezuje i zadržava molekule vode, daju koži jedriji, mlađi i zategnutiji izgled. Dobra hidratantna krema za vaš tip kože trebalo bi da sadrži glikolne i mlečne kiseline koje deluju kako bi izbledele bilo kakve crvene ili tamne mrlje na vašem licu.

 

KREMA OD ALOJA VERE

Hidratantne kreme za sve tipove kože

VIDI OVDE

KURS AIRBRUSH (POTAMNJIVANJE TELA)

Airbrush

VIDI OVDE

PRIPREMA KOŽE ZA LETO

VIDI OVDE