+381607237853 akademija.purity@gmail.com

GREŠKE U ŠMINKANJU IZ YOUTUBE TUTORIJALA - 4 greške koje pravite zahvaljujući tutorijalima na internetu

 

Greške u šminkanju sa Youtube tutorijala

Greške u šminkanju su svakodnevne. Svi oni koji bi želeli da im šminka izgleda bolje a ne žele da postanu profesionalni šminkeri, a često i oni koji to žele da postanu, sve češće se okreću tutorialima na YouTube mreži u potrazi za savetima ili uputstvima „korak-po-korak“ kako bi sebe podučili ponekoj tehnici ili triku. Zbog dostupnosti tehnologije i lakoće kreiranja sadržaja, beauty vlogger je sve popularniji hobi a nekima i zanimanje, pa je ovakve video zapise sve lakše pronaći na internetu. Upravo zbog toga su i sve češće greške koje bi vam svaki profesionalac posavetovati da momentalno prestanete da ponavljate.

1. Vaše lice je jedinstveno – ne senčite ga po šablonu.

Profesionalni šminker razaznaje bar 6 oblika lica od kojih se svako senči na različit način. To podrazumeva različito nanošenje pre svega bronzera a onda i rumenila i hajlajtera u zavisnosti da li je lice, ovalno, okruglo, izduženo, četvrtasto, srcoliko ili takozvano dijamantno. Pa svaki od ovih oblika lica može imati i visoko čelo, izbočenu bradu ili izražene jagodične kosti. Ako vam već ovo zvuči previše komplikovano, obratite se profesionalcu ili upišite kurs šminkanja Takodje budite obazrivi pri izboru veličine četkice srazmerno regiji koju senčite.

 

2. Senčenje 3-kom – ne činite sebe starijom i umornijom!

Druga česta greška je takodje vezana za senčenje lica, a to je izvlačenje „trojike“ preko strane lica. Razlog zašto ovo ne smete raditi senka koja se stvara na slepoočnici i čini da lice izgleda znatno starije ili u najmanju ruku umornije. To je zapravo prvi korak u postarivanju lica, koji se primenjuje u pozorišnom i filmskom šminkanju, a to je da slepoočnica izgleda kao još veće udubljenje na licu. Takodje bronzer koji se povlači od vrhova jagodičnih kostiju ka ustima, daje utisak spuštenih jagodica i takodje daje utisak starijeg lica.

 

3. Bela olovka za krupnije oči – je scenska šminka!

Mnoge devojke će u pokušaju da vizuelno uvećaju sebi oči, obojiti vodenu liniju belom olovkom. Što nije toliko pogrešno, ukoliko se to radi za potrebe scene. U šminkanju za svečane prilike ili dnevnu i večernju šminku koristimo u te svrhe bež olovku ili olovku u boji kože. Ovako ćemo očima dati prirodniji, krupniji izgled.

 

4. Uvećanje usana olovkom – izbegavajte neprirodnu mimiku usana.

Verovatno ne postoji devojka koja ne bi želela istaknute ili punije usne. Medjutim ovo je takođe prilika za brojne greške. Jedna od najčešćih jeste uokviriti usne celom dužinom ivica usana. Ovo može stvoriti neprirodnu mimiku usana tokom tokom razgovora, i ukoliko primetite da vaše usne privlače previše pažnje to može biti uzrok. Umesto toga olovkom izvucite ravne linije od vrha kupidonovog luka do uglova usana i precrtajte samo spoljne linije donje usne, i naravno u istoj boji koje će biti i ruž ali ne preterujte. Ova linija ne sme preći više od pola do jednog milimetra.

 

ZNATE LI DA PROFESIONALNI ŠMINKERI IMAJU NAJVIŠE KLIJENATA?

_DSC1567

POSTANI ŠMINKER

ŽELITE DA NAUČITE KAKO PRAVILNO DA SE ŠMINKATE?

DSCN8164

KLIKNITE OVDE