Select Page

Gel tehnika nadogradnje noktiju

Gel tehnika nadogradnje noktiju

Gel tehnika nadogradnje noktiju je veoma dugotrajna. Kod izlivanja noktiju, ojačavanja gelom i nadogradnje noktiju frenč gel tehnika je svakako najpopularnija. Ova elegantna tehnika rasprostranjena je širom celog sveta a evo i zašto. Istorija frenč manikira počinje davnih 1920-ih i 30-ih godina. I ako se naziva “francuski manikir” on ne potiče zapravo iz Francuske. Ovu metodu lakiranja noktiju su primenili stilisti u Holivudu. Frenč manikir je bio idealno rešenje za jednostavan, klasičan i neutralan manikir koji ne zahteva promenu sa svakom promenom kostima glumica. Frenč manikir ima ulogu da imitira prirodan nokat. To se postiže nanošenjem laka boje mesa preko celog nokta a na samim vrhovima jarko belu boju laka. Oni koji pružaju uslugu frenč manikira moraju biti veoma vešti u iscrtavanju “bele linije” i imati veoma smirenu ruku. Urednost je presudna kada je frenč manikir u pitanju. Za razliku od klasičnog manikira i korišćenja lakova za nokte frenč gel tehnika je znatno lakša metoda za rad. Na izliveni, nadograđeni ili ojačani nokat (više o ojačavanju noktiju klikomo OVDE) nanosimo gelove koji će imitirati frenč manikir. U zavisnosti od tona kože biramo i nijansu boje koja će prekriti prirodan nokat. Taj gel se naziva kamuflažni gel. Zatim sledi nanošenje belog gela koji ima jarko svetlu boju. On predstavlja prirodni deo nokta koji je bele boje i stvara veliki kontrast u odnosu na kamiuflažni gel. Nakon završnog, providnog gela nokat se obrađuje turpijom. Na kraju trajnog frenča nanosimo sjaj (postoji i 3D tehnika a više o tome klikom OVDE). Frenč gel tehnika traje na noktima i do mesec dana a može se nositi u svim prilikama jer svojom formom ispunjava svaki zahtev garderobe, šminke ili frizure.I najzad, zdravstveni savet – nokat može da pokaže neke bolesti. Akoj je nokat stalno prekriven lakom, može nam se desiti da nam neki znaci na površini nokta koji upućuju na naka unutrašnja oboljenja promaknu. Mnoge žene lak stavljaju i skidaju same, pa sigurno u međuvremenu malo i neguju nokte. Verujem da bi upadljive promene bile primećene.

Kao i obično, bitno je da budite umereni. Napravite pauzu između dva manikira u kojoj ćete nokte negovati uljima za negu.Uostalom, i kada radite klasični manikir ili sami nanosite lakove, morate im dati malo predaha.

Sve o metodama nadogradnje noktiju i pravilnoj nezi možete naučiti na kursu Nadogradnje noktiju sa nail art-om a više o tome klikom OVDE

ŽELIŠ DA NAUČIŠ NADOGRADNJU NOKTIJU I NAIL ART?

DA LI ZNATE DA ONI KOJI MODELIRAJU NOKTE VEOMA BRZO NAĐU POSAO?