Select Page

GDE URADITI TRAJNU ŠMINKU? - odlučite se za pravo mesto da uradite trajnu šminku

Gde uraditi trajnu šminku?

Želite tretman ali ne znate gde uraditi trajnu šminku. Trajna šminka je estetski tretman namenjen svima onima koji imaju slabe I retke obrve ili asimetrične usne ili pak problem sa kapcima pa je neohodno uraditi korekciju istih. Trajna šminka je tretman koji se radi mašinicom, a pigment se ubacuje u prvi sloj kože-epidermis. Regije koje se najčešće pigmentuju su obrve, kapci i usne, a u deo medicinske trajne šminke spadaju još I pigmentacija areola, ožiljaka, hiperpigmentacije, itd…

Iako je trajna šminka nastala iz tetovaže, za razliku od tetovaže pigment se ubacuje u prvi sloj kože gde su ćelije nestabilnije, pa samim tim I kraće traje. Procenjuje se da je trajanje trajne šminke ograničeno na 3-5 godina, a da se u međuvremenu boja retušira. Postojanost boje trajne šminke varira od regije do regije čak iako se radi na istoj osobi. Na primer, na obrvama se pigmenti zadržavaju kraće nego na kapcima pa su na obrvama potrebne češće korekcije dok na usnama boja kraće traje na uglovima nego na luku usana.

Ceo proces tretmana trajne šminke se sprovodi u sterilnim uslovima. Neophodne su sterilne igle, kao I drugi sterilni material koji je jednokratan. Tetmani tetovaže, trajne šminke kao I japanskog iscrtavanja obrva spadaju u visoko rizične tretmane. Zato je neophodno da se ovi tretmani obavljaju u sterilnim uslovima sa što je moguće vise jednokratnog materijala, a ako nešto ne spade u jednokratni material, onda je neophodno da svaki salon ima UV sterilizator kome će se menjati lampe na određeni broj sati.

Ono što se preporučuje svima koji žele da se odluče za neki od tretmana mikropigmentacije jeste da se dobro raspitaju u kom salonu i kod kog majstora će uraditi isti. Bitno je da Vam na kraju trajna šminka bude trajno rešenje problema,, a ne trajna posledica.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI MAKEUP ARTIST

kako se koristi mezopen

SONY DSC

POGLEDAJTE ŠTA JE TO MIKROPIGMENTACIJA SKALPA

mikropigmentacija skalpa