Select Page

FILERI

FILERI

FILERI

 

Sve filere možemo svrstati u četiri osnovne grupe:

  1. hijaluronski fileri,
  2. silikonski fileri,
  3. kolagenski fileri I
  4. krvna plazma obogaćena trombocitima ( tretman poznat pod nazivom PRP).

 

HIJALURONSKI FILERI

 

Hijaluronski fileri su najzastupljeniji od svih filera. Slobodno možemo reći da je ovo najbezbednija I najzdravija opcija. Hijaluron ima veliki vodovezujući kapacitet pa jedan atom hijalurona vezuje hiljadu atoma vode. U prirodi ga često možemo naći u tkivima životinja, staklastim  telima kičmenjaka kao I u kresti petla (velika zastupljenost). Da bi hijaluron uopšte imao funkciju filera on mora proći kroz razne dorade. Doktori, da bi što duže održali hijaluron u koži, vezuju isti za bazu koja može biti ili bakterijska ili gljivična. Takodje je potrebno da se hijaluron umreži pre korišćenja. Sama tekstura odredjuje u koje će se svrhe koristiti. Hijaluron mekanije strukture se koristi za korekciju ili ti popunjavanje usana. Hijaluron tvrdje strukture se koristi za konturu lica. Alergijske reakcije su retke.

 

SILIKONSKI FILERI

Od silikonskih filera se u velikom broju slučaja koristi takozvani biopolimer. Zanimljiv je podatak da je biopolimer zabranjen za bilo kakav vid korišćenja još 1997. Jako je štetan po tkivo, što je duže u usnama dolazi do hemijskih reakcija koje su kancerogene I pritom nikada ne izgleda prirodno.

KOLAGENSKI FILERI

 

Kolagenski fileri su pre bilo zastupljeni u velikoj meri. Izgledaju sasvim prirodno,potpuno su zdravi s obzirom na to da kolagen prirodno postoji u našem organizmu. Razlog zbog kojeg se skoro uopšte više ne koristi kolagenski filer je taj što postoji dosta alergijskih reakcija na njega.

 

KRVA PLAZMA

 

Krvna plazma koja je dodatno obogaćena trombocitima se sve više koristi u tretmanima. Najpoznatiji od tretmana jeste PRP tretman. Sam efekat je jako dobar zato što se radi o sopstvenoj plazmi koju apliciramo ili injektiramo u kožu. Međutim, kada pričamo o krvnoj plazmi u ulozi filera  bitno je reći da je krvna plazma potpuno prirodna supstanca koju organizam,jednom unešenu, jako brzo apsorbuje do tačke nestajanja. Ako bismo krvnu plazmu ubrizgali u usne efekat bi trajao svega nedelju dana.

POSTANI WELLNESS I SPA TERAPEUT

priprema lica za komedoekspresiju

POGLEDAJTE VIŠE O HRANLJIVOM PILINGU RUKU

hranljivi piling ruku