Select Page

ESTETSKI PEDIKIR - atmosfera sa nastave na kursu za manikir, pedikir i depilaciju

Estetski pedikir

Tema na današnjem predavanju na kurSu za maniki, pedikir i depilaciju bio je estetski pedikir. Estetski pedikir podrazumeva obradu stopala, noktiju i lakiranje. Prvi tragovi laka za nokte datiraju od pre 3000 godina. Japanci i Italijani smatraju se prvim narodima koji su upotrebljavali lak za nokte. Kinezi su koristili lak u boji koji je bio napravljen od kaučuka, belanaca, želatina i pčelinjeg voska. Koristili su i mešavinu pčelinjeg voska u kombinaciji sa stipsom. Kada se ova smeša nanese na nokte i ostavi da odstoji nekoliko sati ili preko noći, njena boja prelazi iz ružičaste u crvenu. 1920. godine napravljena je farba za automobile i ovaj izum omogućio je proizvodnju modernijeg laka za nokte.

 

Omekšavanje stopala je ključno kada se radi estetski pedikir. Stopala se omekšavaju i pripremaju za tretman u kadici za pedikir. To se postiže kombinacijom mlake vode, morske soli i blage masaže koju proizvodi vibriranje vode u kadici. Tako omekšana stopala spremna su za dalju obradu. Turpijom za stopala otklanjamo višak mrtvih ćelija sa površine kože. Ako je potrebno koristimo i kredo kako bi uklonili veća zadebljana. 

Estetski pedikir podrazumeva i oblikovanje i skraćivanje noktiju. To radimo vrlo pažljivo kako ne bi povredili klijenta. Obraćamo posebnu pažnju na oblikovanje i skraćivanje palca. Urastanje nokta može predstavljati veliki problem i izazivati česte neprijatnosti. Samo urastanje nastaje nepravilnim skraćivanjem noktiju, nošenjem neudobne i tesne obuće. Tada nokat urasta u meso svojim bočnim stranama i izaziva velike bolove. Kako se ovo ne bi desilo nokte sečemo ravno, bez skraćivanja ćoškova. Zanokotice se poguraju i uklone. Sledeći korak je masaža stopala. Ona se radi pedikir kremom, hranljivim puterom ili uljem. Masaže stopala pospešuje cirkulaciju stopala, hrani kožu i čini je mekšom. Takođe otklanja umor nogu i napetost. Kako bi lakirali nokte potrebno je da uklonimo trag kreme ili ulja sa površine nokta. To činimo brisanjem nokatne ploče alkoholom i tupferom. Sledi lakiranje noktiju. Nanosimo bazu koja ojačava nokte, dva sloja laka i providni lak za brzo sušenje. U ovom slučaju na noktima smo radilli frenč manikir. Dolaskom toplih dana dolazi i nošenje otvorene obuće. Negovana stopala i estetski pedikir su obavezni u tom dobu. 

POGLEDAJTE VIŠE INFORMACIJA O KURSU ZA MANIKIR, PEDIKIR I DEPILACIJU

DSCN7191

POGLEDAJTE KAKO SE RADI KLASIČAN MANIKIR

DSCN4312