+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ŠTA SU ENERGETSKI CENTRI U TELU? - transformatori energije, čakre

Šta su energetski centri u telu?

Čakre ili energetski centri u telu se nalaze na glavnom meridijanu koji započinje u korenu lumbalnog dela kičme i završava na temenu glave.On se zove još I kundalini ili glavni životni stub našeg organizma.

Čakre su energetski centri u telu, transformatori energije koji naše telo povezuje sa univerzalnom kosmičkom energijom. Čakre ovu energiju upijaju, razlažu i po energetskim kanalima (meridijanima) šalju u žlezde sa unutrašnjim lučenjem, u nervni sistem i krv.Iako postoji više, najčešće se govori o sedam glavnih čakri koje su smeštene u sredini tela,  raspoređene su odozdo prema gore na kičmi, tako da svaka sledeća čakra podrazumeva viši nivo postojanja.

Prva – osnovna čakra (korenska čakra) je crvene boje. Leži na početku karlice i na fizičkom nivou ova čakra odgovara za pravilno funkcionisanje i povezana je sa rektumom i oslobađanje tela od toksina,i lučenje nadbubrežnih žlezdi, što znači da upravlja karlicom i bubrezima. Deluje na količinu fizičke energije i volje za životom, tj. očuvanjem, preživljavanjem i prizemljivanjem. Druga seksualna čakra je narandžaste boje ona leži nad genitalnim organima, otprilike tri prsta ispod pupka. Deluje pre svega na naš osećajni život, ali kako je povezana sa reproduktivnim organima utiče i na sposobnost rađanja, na naše delovanje, učenje i stvaranje. Treća, solarna, čakra leži na području želuca, u solarnom pleksusu. Ona utiče na našu svest i linearni način razmišljanja. Četvrta, srčana čakra je zelene boje. Njenim osvešćivanjem, ljudsko biće postaje čovek.Ljubav je temelj ove čakre.  Peta, grlena čakra jesvetloplave boje božanska ljubav.Leži u podnožju grla i povezana je s višim oblikom božanske volje i snagom reči.Šesta, čeona čakra je indigo plave boje. Poznata je i kao treće oko ili oko mudrosti.Božanski pogled. Povezana je s univerzalnom ljubavlju. Leži iznad korena nosa, u sredini.Povezana je sa hipofizom i upravlja radom ostalih žlezda sa unutrašnjim lučenjem, malim mozgom, nosem, očima i nervnim sistemom. Sedma, krunska čakra jeljubičaste bojeSedma čakra nosi prosvetljenje, pobožnost i vrhunac svetlosti energije svesti. Ona leži na vrhu glave, tik iza temena. Povezana je s višim umom, znanjem i integracijom uma i tela.

 

NAUČI REFLEKSOTERAPIJU

DSCN5680

KLIKNI OVDE

POSTANI WELLNESS I SPA TERAPEUT

šta je kavitacija

KLIKNI OVDE