+381607237853 akademija.purity@gmail.com

DRAMATIČNA ŠMINKA - sa nastave na predmetu Scenska šminka, prva godina Makeup smer

Dramatična šminka

dramatična šminka. Na predmetu Scenske šminke dramatična šminka je svakako česta tema za rad. Scena sama po sebi zahteva jaku i izraženu šminku. Boje senki na očima koje preovladavaju na sceni su crna, tamno smeđa, jarko ljubičasta, izrazito žuta, narandžasta, zelena i plava. Dramatična šminka se zahteva na sceni kako bi upotpunila kostim, garderobu, frizuru i aksesoare. Ona treba da dočara šta perfomer na sceni pokušava da prenese publici. Dramatična šminka na sceni čini performera tajanstvenim, pojačava tenziju u publici, odvodi u drugi svet na sceni i daje dozu čarobnosti. Zamislite performera u šarenoj odeći, ogromnoj, natapiranoj perici koji se spušta na scenu bez dramatične šminke. Tehnika kojom su studenti radili ovu dramatičnu šminku je kominacija arabic bride makeup-a, otvorene banane i ketty eyes-a. Ovakav makeup publika može videti i sa veoma velike razdaljine.

Ako i Vi želite da naučite kako se postiže dramatična šminka pogledajte OVDE

Top 6 jednostavnih načina da stavite senku za oči

Predstavljamo vam šest jednostavnih načina za nanošenje senke za oči, kako bi vam bilo lakše da odlučite koji će vam najbolje pristajati. Svaki način je prikazan u dve slike. Prva slika, koja je crno – bela, pokazuje na kojim mestima treba da stavite senku; dok druga prikazuje kako to izgleda na običnom svetlu.

Nadamo se da će vam naši saveti pomoći…

1.Za početak, naglasite određene delove oka 

Šminka je, kao što i same znate, igra i trik svetla. Naglašavanjem određenih delova oka, možete stvoriti iluzuju svetlijeg oka. Koristeći svetliju senku u ovim delovima (prikazani na slici), pomažete im da budu naglašeni, a tamnijom dodajete dubinu.

Mesta na koja biste trebali da stavljate svetlu senku su: unutrašnji ugao oka, na sredini kapka, i ispod luka obrve. Oči će vam izgledati veće i svetlije. Postoje neograničeni načini da koristite senke za oči. Kombinovanjem različitih boja i tekstura možete stvoriti različite oblike očiju koji će se slagati uz vaš trenutni stajling. Potrudite se da eksperimentišete! Uzmite senke koje niste do sad koristili i koje imaju drugačije boje, koje ne uobičajeno ne koristite.

2.Unutrašnja ivica kapka 

Dodajte tamniju senku u unutrašnji deo kapka. Ovo je odlično mesto za one koje imaju malo veći razmak između očiju, jer vizuelno smanjuje razmak između očiju.

3.Spoljna ivica kapka 

Ovaj način odgovara svim oblicima oka, ali najviše onim ženama koje imaju manji razmak između očiju. Stavljajući senku na spoljnu ivicu oka daćete očima vizuelni efekat da su razdojenije, ali i šire.

4.Obe ivice 

Ovaj način je najbolji  jer pristaje i naglašava bilo koji oblik oka. Dodavanjem tamnije senke na obe ivice oka, spoljašnju i unutrašnju i naglašavanjem svetlom senkom, kako je prethodno prikazano, oči mogu izgledati i veće i manje u isto vreme. Uz ovaj način stavljanja senke, idu i neutralne i tamne senke.

5.“Mačkasti“ način 

Vizuelno podignite oči uz ovaj mačkasti način stavljanja senke, tako što ćete najtamniju senku staviti na spoljnu ivicu oka u krilastom obliku (ka gore). Ako su vam kapci malo spušteni (ili mnogo), ovakav tip šminkanja će učiniti podignutim. Izvijeni oblik, daće vam dozu mističnosti.

6.Spoljna ivica kapka, nabor spojeni u krilasti oblik 

Tamnu senku stavite u spoljašnji ugao oka i nabor (gde se kapak previja), a zatim spojite u oblik koji ide ka obrvi, spajajući se sa svetlom senkom koja je ispod obrva.