+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Dragana Levaja 

Dragana Levaja – profesor na Akademiji Purity. Predavač na predmetima: Nega kose i Stilizovanje frizura.

Koja su Vaša iskustva sa Akademije Purity?

“Kao aktivan višegodišnji predavač  ispratila sam 4 generacije. Mogu sa sigurnošću da kažem da studenti koji se školuju na našoj Akademiji steknu pravo znanje vezano za oblast nege i lepote. Generacijski, naravno, uvek bude više ili manje zainteresovanih studenata, ali se, kako odmiču predavanja oni manje zainteresovani uvek priključuju većoj grupi zainteresovnih.”

Kako su koncipirana Vaša predavanja i kako se slažete sa studentima?

“Koncepcija mojih predavanja je pre svega bazirana na tome da upoznam studenta i da napravim sa  njim dobru komunikaciju kao i međusobno razumevanje. Ne može svakom ići sve od ruke – nekome lakše a nekome teže. Moj zadatak je da im prenesem svoje znanje i iskustvo na najjednostavniji mogući način. Ne želim da moj predmet shvataju kao obavezu već da kroz njega razviju svoju kreativnost koja će im trebati za nastavak studija. Sa svim studentima imam odličnu komunikaciju i uvek sam tu za njih da ih saslušam i posavetujem.”

Imate li neku preporuku za buduće generacije?

“Kozmetička industrija veoma dobro napreduje u današnje vreme i jako je bitno da se sve to isprati. U ovoj vrsti posla se ceni kvalitet i posvećenost u radu za šta ćemo ih ovde temeljno pripremiti.”

Šta mislite o smeru Makeup artist?

“Smer je povezan sa predmetima koje ja predajem, jer, šminka i frizura ne mogu jedno bez drugog. Frizura mora da isprati šminku kao i šminka frizuru i to po stilu, modi i usklađenosti boja. Neodvojive delatnosti kao kompletan makeup umetnik.”

Pitali smo Ninu Živanović studenta prve godine smera Makeup artist, kakav je profesor Dragana Levaja?

“Časovi kod profesorke su za mene bili u početku dosadni jer nisam očekivala da ćemo imati bilo šta vezano za frizure, to me nije interesovalo ni malo. Međutim, kako sam vremenom sve više upoznavala predmet i profesorku ona je uspela da mi predavanja učini zanimljivim. Dragana Levaja je uspela da moje mišljenje “ne ide mi, nisam za to” promeni toliko da zavolim izradu frizura isto toliko koliko volim i šminku. Nisam ni sanjala da ću nekad u životu uzeti makaze u ruke i odseći nekome kosu. Pored toga, što me motiviše u tom pravcu, uvek je bila tu da me sasluša i da mi kao mnogo iskusnija da savet što je meni mnogo značilo. Divim se njenoj energiji koju prenosi na sve nas. Bukvalno, ne postoji čas kada je došla neraspoložena. Šteta što od samog početka nismo imali više časova kod nje i što ne provodimo više premena sa njom. Pored toga što je kvalitetan profesor, ona je i veoma kvalitetna osoba.”

ŽELIŠ DA NAUČIŠ NEGU KOSE I STILIZOVANJE FRIZURA

DSCN6502

OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O FRIZURI STUDENATA ZA IDJ VIDEOS

Screenshot_2017-04-12-17-25-49

OVDE