Select Page

DOBROBITI LIMFNE DRENAŽE - stimulisanje cirkulacije limfe

Dobrobiti limfne drenaže

Dobrobiti lifmne drenaže se mogu primetiti već posle prvog tretmana. Limfna drenaža je nezamenjiv terapeutski postupak za stimulisanje cirkulacije limfe, poboljšanje venske cirkulacije i detoksikaciju organizma. Ona takođe doprinosi boljoj ishrani i regeneraciji tkiva, otklanjanju viška tečnosti i jačanju imunološkog sistema.
E
fikasna detoksikacija organizma ,poboljšanje venske cirkulacije posebno kod proširenih vena i problema sa kapilarima ,prevencija i ublažavanju hipostatičkih otoka na nogama, otklanjanje tegoba kod „umornih, teških nogu“ ,bolja ishrana i regeneracija tkiva ,prevencija pojave i otklanjanje celulita ,poboljšanje ukupnog stanja imunološkog sistema. Suština limfne drenaže jeste stimulacija kretanja tečnosti iz međućelijskih prostora u limfne sudove, a zatim iz limfnih sudova i limfnih čvorova u venski sistem odnosno u cirkulaciju. Treba naglasiti da to nije masaža mišića, već vrlo specifičan postupak kojim se ispira i obnavlja tkivna tečnost u organizmu i koji treba dobro poznavati i pravilno sprovoditi da bi se ostvarile koristi za ceo organizam koje jedna ovakva procedura može da pruži.
Dobrobiti limfne drenaže se vide u protoku limfe koja doprinosi dobrom zdravlju. Međutim, kao posledica neadekvatnog načina života, bez dovoljno kretanja, sa nepravilnom i neredovnom ishranom, bez dovoljno odmora i u gotovo stalnom stresu, limfni sistem biva preopterećen.
Usporena i smanjena cirkulacija limfe dovodi do nagomilavanja toksina u organizmu, usporava dostavu hranjivih materija ćelijama i metaboličke procese u njima, što dalje negativno deluje na funkcionisanje i stanje ćelija, a time i tkiva i organizma u celini.
Dobrobiti limfne drenaže se vidi
postizanjem ravnoteža telesnih tečnosti u organizmu i bolje opšte stanje organizma. Korisna je i primjenjuje se u mnoge svrhe, a najbolji učinak daje u sklopu anticelulitnih tretmana i tretmana sa radiotalasnim (RF) procedurama, zatim u poboljšanju venske cirkulacije, kao i u tretmanima otklanjanja otoka (edema).
Važno je pri tome istaći da regenerišući efekti limfne drenaže nisu ograničeni samo na tkivo koje dreniramo, već i na duboka tkiva.

POSTANI WELLNESS I SPA TERAPEUT

NAUČI PROFESIONALNU LIMFNU DRENAŽU

kurs anticelulit programa