Select Page

KAKVO JE DELOVANJE KRIOLIPOLIZE? - metoda zamrzavanja masnih ćelija

Kakvo je delovanje kriolipolize?

Delovanje kriolipolize je sve popularnije kada je u pitanju uklanjanje masnih naslaga. Kriolipolizu, metodu zamrzavanja masnih ćelija, pre dve godine osmislili su dvojica američkih doktora , Dieter Manstein i R. Rox Anderson, te izazvali pravu estetsku revoluciju.

Cela ideja je proistekla iz činjenice da ljudi koji odu na Južni ili Severni pol moraju da unose 3-4 puta više kalorija samo da bi održali telesnu masu. Hladnoća ubrzava metabolizam !!!

Novi cool specijalac u topljenju sala tom metodom zove se Cryodin Supreme i, kombinovanjem kriolipolize i vakumske dijatermije, u samo 4 – 6 tretmana bezbolno vas rešava masnih naslaga i celulita , stvara se novi kolagen i zateže koža.

Šta se dešava u organizmu prilikom kriolipolize?

Naziv dolazi od grčke reči kryos (mraz, hladnoća). Postupkom hlađenja vrlo niskim temperaturama (od -5 °C) masne ćelije se smrzavaju te dolazi do njihovog odumiranja – apoptoze (apoptoza ili “programirana smrt ćelije” je nužna za razvoj organizma i održavanje ćelijske homeostaze, odnosno ravnoteže između gubitka i stvaranja novih ćelija).

Smrzavanjem ćelija masnoće, pokreće se oslobađanje citokina, te drugih upalnih medijatora. Upalne ćelije postupno uklanjaju sve ćelije kod kojih je pokrenuta apoptoza, dok druge ostaju netaknute. S obzirom na to da je za prve rezultate kriolipolize potrebno najmanje 30 – 45 dana, telo ima vremena da obavi apsorpciju na potpuno prirodan i siguran način, tj proces eliminisanja masnih ćelija iz tela odvija se tako što se ćelije masnoće postepeno eliminišu putem normalnih metaboličkih procesa u telu, baš kao i svaka druga masnoća uneta u organizam hranom, bez opterećenja jetre .

Na ovaj način se postiže postepeno redukovanje slojeva masnog tkiva tretirane regije, i to slojeva masnog tkiva koji su najbliži koži.

Kako se radi kriolipoliza?

Prilikom prislanjanja aplikatora na deo tela koji se tretira, dolazi do uvlačenja kože, tkiva i masnoća u posebno oblikovan termodinamični vakumski aplikator. Na taj način se izoluje zahvaćeno masno tkivo od ostatka tela te se terapija usmerava na željeno područje. Posebna pažnja kod kriolipolize je posvećena senzorima koji prate temperaturu kože tako da je tretman ugodan, bezbolan i siguran.

Dakle, posle tretmana u trajanju od oko jednog sata (u zavisnosti od regije koju tretiramo), vaše telo nastavlja da potpuno prirodnim putem obavlja preostali deo posla: kroz sledeća 2 do 3 meseca oštećene masne ćelije hemijskim i metaboličkim procesima u organizmu bivaju resorbovane i fiziološkim putevima se odstranjuju iz vašeg tela.

Gde smo delovali kriolipolizom dolazi do lokalnog ubrzavanja metabolizma.

Animaciju tretmana kriolipolize možete pogledati ispod:

Za razliku od prošlih metoda istih namena koje su imale ograničenja po delotvornosti i mestu primene,kriolipoliza se može primenjivati na celom telu.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR ILI WELLNESS I SPA TERAPEUT

POGLEDAJ VIŠE O VULKANSKOM KAMENJU U MASAŽI

vulkansko kamenje u masaži