+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Da li Vašem licu više odgovara japansko iscrtavanje ili japansko senčenje obrva?

Da li Vašem licu više odgovara japansko iscrtavanje ili japansko senčenje obrva?

Ono što u današnje vreme svakoj dami olakšava da sto lepše i svežije izgleda čak i bez trunke šminke, a samim tim i da se bolje oseća, definitivno je trajna šminka, a pogotovo one tehnike koju su vezane za obrve. Mi ćemo se kroz ovaj tekst osvrnuti na manuelne tehnike polutrajne šminke, koje su njihove prednosti, a koje su mane, a to su microblading i microshading tehnike, odnosno japansko iscrtavanje i japansko senčenje obrva.

Microblading je tehnika iscrtavanja dlačica koja najprirodnije izgleda. Može se dopunjavati postojeći, korigovati nepravilni ili iscrtati potpuno nov oblik. Razlika između svima poznatog japanskog iscrtavanja obrva ili microbladinga i novog japanskog senčenja obrva ili microshadinga je u smeru, gustini, dužini i debljini iscrtanih dlačica i senke, odnosno samog izgleda obrve. I jedan i drugi način nam pomažu da dobijemo najprirodnije obrve.
Tehnika microblading je sada vec uveliko poznata, kako među ženskom populacijom, tako i među muškom, dok je microshading nova metoda za koju se, za sada, odlučuju samo žene.

Obe tehnike su nastale je u zemljama dalekog Istoka, prvenstveno u Japanu, a razvijale se u Mađarskoj, odakle dolaze i u Srbiju. Razvijene su od strane vrhunskih majstora i poznavalaca trajne šminke sa dugogodišnjim iskustvom, kao i od strane vrhunskih dermatologa.

Ideja o pokretanju japanskog iscrtavanja i japanskog senčenja obrva se javila kao potreba majstora trajne šminke da u svojim salonima upotpune svoju uslugu i svojim klijentima podare novi trend i možda, još lepše obrve, jer sa ovim tehnikama mogu ne samo iscrtavati dlačice nego se mogu i senčiti obrve. Microblading je tehnika koja je nastala pre microshadinga. Microshading ili japansko senčenje obrva je unapređena tehnika microblading-a, pogodna za senčenje obrva, tačnije, pogodnija za klijente koji vole popunjeniju formu i bolje definisane obrve. Ovakva metoda omogućuje punoću i gustinu obrva i daje puderastiji izgled.

Obe tehnike se baziraju na ubacivanju pigmenta u prvi sloj kože, ali je kod  microshading-a daleko efikasnija jer se gušće ubacuje pigment, pa je japansko senčenje dugotrajnija metoda u odnosu na japansko iscrtavanje. Korekcija se , u oba slučaja, radi nakon mesec dana, a eventualne dodatne korekcije su potrebne tek nakon šest do osamnaest meseci.

 

KOLIKO TRAJE JAPANSKO ISCRTAVANJE OBRVA?

PROČITAJ OVDE

POGLEDAJTE VIŠE O OVOM KURSU

VIDI OVDE