+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Da li se odlučiti za klasičnu trajnu šminku obrva, japansko iscrtavanje ili puder obrve?

Da li se odlučiti za klasičnu trajnu šminku obrva, japansko iscrtavanje ili puder obrve?

Ako želite da se probudite sa savršenim obrvama koje ne morate da dorađujete svakog jutra, onda sigurno znate za prednosti trajne šminke obrva. Trenutno je ova vrsta tretmana obrva u vrhu popularnosti, a postoje 3 različite tehnike koje se koriste u industriji – to su: klasična trajna šminka (tattoo obrve), microblading (japansko iscrtavanje) i ombre puder obrve. Važno je da znate prednosti i mane svake tehnike trajne šminke obrva, kako biste se odlučili na onu koja će zadovoljiti potrebe vaših obrva.

Najčešči termin za klasičnu trajnu šminku je permanent make-up ili mikropigmentacija. Za trajnu šminku obrva koristi se kozmetička mašinica kojom ubacujemo pigment u kožu, koristeći više vrsta finih mikro i nano iglica. Razlikuje se od klasične tattoo mašinice po manjoj frekvenciji, što znači da se pigment usađuje bliže površini kože, u odnosu na tetovažu. Osećaj prilikom tretmana je neprijatan, ali nije previše bolan. Tretman je pogodan za sve tipove kože, osim za stare istetovirane obrve sa jakim podtonom. Rezultati tattoo obrva mogu trajati do pet godina, u zavisnosti od tipa kože, nege i životnog stila.

Japansko iscrtavanje obrva je trenutno najpopularniji metod trajne šminke obrva. Takođe pripada tattoo porodici, što znači da se i ovde pigment ubacuje pod kožu, s tom razlikom da se ovde koristi manuelni alat umesto mašinice. Lepota japanske metode iscrtavanje obrva je u potezima koji imitiraju dlaku, tako da možete postići veoma fin hiperrealističan prikaz obrva. Kod japanskog iscrtavanja, majstor precizno crta svaku pojedinačnu dlačicu, utiskujući je  sečivom u kožu, u smeru u kome vaše dlačice inače rastu. Ova metoda je odlična čak i ako nemate svoje dlačice.

Puder obrve su modernija metoda trajne šminke, jer se radi na površini kože. Naziv tehnike opisuje njen efekat, rezultati su mnogo puderastiji, sa ombre prelazom. Početak obrve je „blurovan“, zamagljen, a kraj obrve precizan i oštar. Iglicom se apliciraju hiljade sitnih tačkica pigmenta, koji se postepeno nadograđuje za jaču boju i definisan oblik na samom „repiću“ obrve. Ova tehnika daje utisak obrve koja je našminkana senkom za obrve. One deluju prirodno, gušće i negovano.

Sve vas koji ste ljubitelji gustih i dugih trepavica pozivamo na dva sjajna seminara NADOGRADNJA TREPAVICA 12.11. u 17h i LIFTING TREPAVICA 19.11. u 17h na Akademiji Purity

lash lifting

VIDI OVDE

POSTANITE I VI MAKE UP UMETNIK

osnovni principi japanske metode

VIDI OVDE