+381607237853 akademija.purity@gmail.com

DA LI NOSITI ŠMINKU NA PLAŽI?

Da li nositi šminku na plaži?  

Kada dođe leto i vreme za more, mnoge devojke se zapitaju da li nositi šminku na plaži i u kojoj meri. Ako ste od onih koji ni na plažu ne idu bez šminke, nekoliko saveta poslužiće vam da izaberete odgovarajući stil šminkanja, kao i da napravite dobar izbor kozmetičkih proizvoda.

Pravilo broj jedan je da na plažu ne idete našminkani kao za večernji izlazak, već da birate diskretniju šminku. Jedan od problema sa šminkom u letnjem periodu je i to što obična šminka nije postojana i razliva se. Ono što je tačno je da pojedine preparate, ni pod razno, ne treba stavljati pre odlaska na plažu, ali isto tako postoji određena šminka, kao i određeni preparati, koja može da promeni vaš izgled na obali mora na bolje.

Iako mislite da će SPF krema poremetiti vaš make-up na plaži, znajte da je čak 80% znakova starenja uzrokovano oštećenjem kože od UV zračenja. Zato bez SPF kreme za lice ne krećite na plažu. Količina koju nanesete je važna, jer pretanak sloj kreme neće pružati zaštitu koja piše na bočici. SPF kremu nanesite bar 20 minuta pre odlaska na plažu, kako bi je koža upila u potpunosti.

Kada je vreme vlažno i toplo, sve kremaste strukture, poput tečnog pudera ili korektora će biti premasne i razmrljaće se. Na plaži vam podloga u vidu pudera zaista nije potrebna, a ako baš ne možete bez boje na licu, probajte da lice matirate kamenim puderom u boji vašeg tena.Tako, na primer, senke tokom vrelih letnjih dana nisu preporučljive, a još manje na plaži. Međutim, ukoliko želite da naglasite vaše oči, dobro će vam doći ajlajner i to vodootporni. Nanesite ga na kapak, prateći liniju svojih trepavica i postićete “smokey eyes” efekat koji će vam savršeno pristajati tokom plivanja u moru.

Vodootporna maskara je još jedno odlično rešenje za šminkanje na plaži, a umesto karmina koristite sjaj ili čak nijansirani balzam, koji će vašim usnama dati ružičastu boju. Ima čak i onih koji su sa zaštitnim faktorom, pa je najbolje da se pred put na more obezbedite jednim takvim.

 

STUDIJE ZA MAKEUP UMETNIKA - POKRENI UMETNIKA U TEBI

šminka Akademija Purity

VIDI OVDE

KAKO ZAŠTITITI KOSU OD SUNCA?

Kako zaštititi kožu od sunca

VIDI OVDE