Select Page

Da li nadogradnja kose šteti vašoj kosi?

Da li nadogradnja kose šteti vašoj kosi?

Jedno od veoma čestih pitanja za osobe koje se odluče za tretman nadogradnje kose, jeste koliko je štetna za našu kosu. Mišljenja su svakako podeljena, neki su veliki protivnici, dok drugi preporučuju. Ono što ćemo Vam mi reći je da su i jedni i drugi u pravu, ali evo i zbog čega.
Ono to je ključni faktor da li šteti našoj kosi i ne zavisi isključivo od nas samih. Tačnije od našeg održavanja koje je veoma bitno. Dakle, nije samo važno otići kod dobrog frizera i “staviti”dobru kosu, veoma je važno održavanje nakon tretmana, ali isto tako ne možemo zanemariti kvalitet kose koju nadogradjujemo, kao i frizera koji je dobar u tome, jer ne možemo održavati nešto što nije ni kvalitetno ni dobro. Dakle, kosa mora da bude prirodna i pre svega zdrava, odnosno da nije imala nikakav hemijski proces, zatim, pramenovi koji se nadogradjuju ne smeju da budu previše široki, kao i da razmak izmedju jednog i drugog pramena ne sme da bude veći od samog pramena. Pramenovi kose koje nadogradjujemo moraju biti slagani u precizan ravan red jedan iznad drugog. Kosa mora da se stalno rasčeljava, to podrazumeva razdvajanje pramenova u korenu. Takodje, pravilno pranje kose je veoma bitno, jer time zapravo sprečavamo dodatno mršenje kose. Takodje, presa, kupa, fen, figarno kao i svi ostali aparati koji proizvode toplotu ne smeju da dodju u dodir sa pramenom na mestu gde se nalazi keratin iz razloga sto će istopiti keratin koji može da se razlije po kosi.
Sa druge strane, ukoliko se pridržavamo ovih pravila, vaša prirodna kosa je sve vreme “zaštićena” kosom koja se nadogradila, jer je bukvalno smeštena u samom pramenu nadogradjene kose. Isto tako, kosa normalno raste.

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR

plazma pen

POGLEDAJTE VIŠE O PRIMENI LIMFNE DRENAŽE

primena limfne drenaže