Da li ste čuli za contouring, strobing i baking?
Da li ste čuli za contouring, strobing i baking?
U poslednje vreme od šminkera ili u štami ćete često čuti termine poput contouring, strobing ili baking. Iako zvuče kao neke komplikovane šminkerske tehnike, to , u stvari, nisu. Ove tehnike spadaju u tehnike šminkanja lica, vrlo lako se aplikuju i kombinuju sa ostatkom šminke. Contouring je vrlo poznata tehnika koju je prva plasirala kim Kardašijan i putem društvenih mreža je učinila popularnom. Contouring je zapravo tehnika kombinovanja svetlosti i senke uz pomoć kremastih ili kproizvoda u kamenu. Podrazumeva korišćenje tamnih boja za stvaranje dubine na određenim delovima lica, dok se svetlijim bojama određeni delovi lica stavljaju u prvi plan. Strobing spada među najnovije tehnike šminkanja lica. Moguće je koristiti ili kremaste ili proizvode u kamenu, ili kombinaciju i jednih i drugih proizvoda zajedno. Tp je u osnovi intenzivno isticanje bez konture. Koristi se za stvaranje sjajnijeg izgleda i ekstremniijeg isticanja određenih delova lica u prvi plan, kao što su deo iznad i ispod obrva, vrh nosqa, vrh jagodice. Baking je tehnika koja se razvila posle strobinga kao posledica ne tako postojane šminke. Baking se može uraditi na nekoliko načina, ali obično podrazumeva postavljanje bilo kakve šminke na lice bilo gde od 5-15 minuta. U stvari, baking predstavlja upotrebu vrlo jake podloge ( i tečnog pudera, korektora) koje su praćene teškim slojevima providnog praha. Najveća površina lica koja se prekriva ovom tehnikom je ispod očiju. Tako postavljena šminka se drži 2-5minuta, pa se višak šminke skida četkicom. Korišćenjem bilo koje od ove tri tehnike, stvorićete magični izgled vašeg lica. Igrajte se, isprobajte ove tehnike i sami odlučite sa kojom ćete dobiti najbolje i najbrže rezultate.
You must be logged in to post a comment.