Čemu služi preliv za kosu

Čemu služi preliv za kosu

Farbanje je veoma zahvalno kada koristite dobre preparate dok preliv može samo da koriguje eventualne nepravilnosti. Preliv služi da osveži i obnovi boju izmedju farbanja. Preliv kod plavih nijansi služi za ubijanje neželjenih tonova i u tu svrhu se koriste pepeljaste, biserne i violet nijanse.Kod brineta i tamnijih tonova, prirodnih crnokosa preliv može da služi za obnavljanje boje na dužini ali ako ne menjate nijansu više od jednog tona i nemate sede ona možete prelivati izrastak jer potrebe za jačim farbanjem nema jer farba traje isto kao i kod redovnog farbanja.
Onome ko se farba u crvene i riđe nijanse, poznato je ispiranje kao najveća muka, i u tom slučaju je preliv spas. Možete ga raditi jednom između dva farbanja, učiniće da vam boja uvek bude sveža i kosa zdrava

Čemu služi preliv za kosu  i kako se koristi?

Brinete i crnokose mogu farbati izrastak prelivom i to mešanjem željene boje i hidrogena od 3% koji ne treba razredjivati šamponom ili regeneratorom. Nanosi se na suvu ili mokru kosu i na plavoj kosi ostaviti do pet minuta i 30 minuta za brinete i crnokose bez sedih . Postoje korektori koji se ubacuju u farbu za neutralisanje neželjenih odsjaja, postoji korektori protiv crvenog odsjaja, i isto tako protiv narandžastog ili žutog.
Praktično je što dolaze u kesicama koje su mera za jednu upotrebu, tako da sa njima nema greške, i nije potrebno nikakvo frizersko umeće da bi ih koristili.

Postoje i specijalni hidrogeni od 2% koje koriste frizeri, koriste se samo kod blajhanih kosa kako bi mogli da prodru u strukturu depigmentisane dlake, a ne ostave previše osjaja (sivog ili ljubičastog). Ovaj hidrogen ne morate posebno kupovati, možete ga dobiti razređivanjem hidrogena od 3%.

Saznajte kako negovati farbanu kosu

OVDE