+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ČEMU SLUŽI MEDICINSKA KOZMETIKA?

Čemu služi medicinska kozmetika?

Verovatno ste nekada bili u prilici da čujete termin „medicinska kozmetika“, a da niste baš bili sigurni šta se tačno pod time podrazumeva. Šta označava pojam „medicinska kozmetika“, čemu služi, kome je namenjena i gde se nabavlja, samo su neka od pitanja na koja ćete dobiti odgovore u tekstu koji sledi.

Najjednostavnijim rečima, medicinska kozmetika ili dermokozmetika, predstavlja više od obične kozmetike, a manje od medicinskog leka.

Ova kozmetika nije u stanju da izleči problem, ali može da umanji simptome i često je neophodna za svakodnevnu negu one kože koja je pod terapijom i koja treba da bude izlečena. Sastavni je deo lečenja, ali nije ključni, već propratni deo onoga što zovemo terapija.

Poređenja radi, kardiovasularne probleme neće izlečiti pojačana fizička aktivnost i redukovana ishrana, nego lekovi. Ali je nužno da, pored toga što pijete lekove, prestanete da jedete nekontrolisano i da se više krećete. Lekovi su tu glavni, ali oni ne mogu mnogo ni dugo da poboljšaju vaše stanje, ako ovi drugi uslovi nisu ispunjeni i ispoštovani.

Isto je sa medicinskom kozmetikom. Ako imate neki jači i ozbiljniji problem, koristićete lekove i medicinske masti i kreme, ali ćete za negu i pravilno održavanje tela nabaviti i neku medicinsku kremu koja će ubrzati izlečenje i olakšati muke.

Ono kada su medicinske kreme same dovoljne da reše problem, to je kada je problem u začetku i kada nije potrebno uključiti pravu terapiju. Kao kada vas boli grlo, a ne odete lekaru i ne uzmete antibiotike, nego vam apotekar preporuči neke tablete za sisanje koje će zalečiti vaše grlo, ako virus gripa još uvek nije uspeo da se raširi po organizmu.

I još jedna, veoma važna stvar, medicinska kozmetika izrađena je od pažljivo odabranih sastojaka koji veoma pozitivno deluju na kožu i ne izazivajući iritacije. Nema mirise ni konzervanse i zato je pogodna za bebe, kao i za osobe koje pate od kožnih oboljenja. Njenim korišćenjem možete biti sigurni da se ništa negativno neće dogoditi povodom problema koji imate.

UPIŠITE STUDIJE ZA ESTETIČARA - KOZMETIČARA I UČITE O MEDICINSKOJ KOZMETICI NA ISTOIMENOM PREDMETU

ESTETICAR - KOZMETICAR

VIDI OVDE

KURS ESTETSKO-MEDICINSKIH KOZMETIČKIH TRETMANA - spoj estetske hirurgije, dermatologije i medicinske kozmetike!

kurs estetsko-medicinskih kozmetičkih tretmana

VIDI OVDE