CANDY MAKEUP - vežba prve godine na smeru MAKEUP ARTIST
Na predhodnom času praktične nastave na prvoj godini, smer: MAKEUP ARTIST studenti su radili temu po izboru.
Njihov izbor bio je CANDY MAKEUP, sa vedrim bojama, “slatkim” dodacima i šljokicama.
Šminka ne mora uvek biti savršena, nosiva i po pravilima. Šminka može predstavljati umetnost, slobodu izraza i upotrebu mašte.
Kako su naši studenti preneli zadatu temu na lica svojih kolega pogledajte na slikama.
Više o smeru MAKEUP ARTIST pogledajte OVDE
Slatkiši
Slatkiši su opšti naziv za hranu slatkog okusa, koja sadrži šećer ili zaslađivače. Poznati su i pod nazivom konditorski proizvodi. Slatkiši su posebno popularni među decom.
Proizvedeni su najčešće industrijski ili ređe ručno. Prodaju se u trgovinama mešovite robe ili u specijalnim trgovinama slatkiša. Srodno područje je pekarstvo, pogotovo kada se radi o proizvodnji kolača i poslastica.
Vrste slatkiša
- bombone
- sladoled
- keks
- žvakaće gume
- vafli
- žitne pločice (müsli)
- alva
Zdravlje
Slatkiši se danas zbog šećera nalaze pod udarom nekih medicinskih radnika, uglavnom zbog sadržaja šećera. No neki od slatkiša su i preporuičljivi zbog zdravlja, kao što je čokolada.
Prema znanim istraživanjima, prosečna potrošnja šećera kod ljudi s kardiovaskularnim bolestima bila je 70 kg godišnje, dok je kod zdravih iznosila 40 kg. Iz toga se zaključuje, da muškarci s velikim unosom saharoze imaju daleko veću šansu za obolijevanje od srčanih bolesti u životnoj dobi od 45 do 65 godina nego oni koji konzumiraju malo saharoze (slatkiša, kolača i sl.)
Ali poznata istraživanja pokazuju i da su neki slatkiši zdravi, kao što je tamna čokolada koja smanjuje rizik od nastanka srčanog udara, a čokolada prema profesoru dr. Ivi Belanu popravlja raspoloženje i jeluje kao stimulans i štiti stanice organizma.