+381607237853 akademija.purity@gmail.com

ČAJ OD PERŠUNA ZA MRŠAVLJENJE

Čaj od peršuna za mršavljenje

Čaj od peršuna je popularni napitak koji je pravo rešenje za vas ukoliko se želite rešiti viška kilograma i ukloniti celulit. Njegovo blagotvorno dejstvo dokazano je više puta.

Peršun je biljka koja se podjednako može koristiti kao začin i kao lek. Prilično je jednostavno uzgajati ga u baštama i dvorištima, a veoma je dostupan i jeftin na pijacama i u  supermarketima. Od davnina ga ljudi smatraju eliksirom vitalnosti i lekovitim napitkom. Još su ga stari Grci upotrebljavali kao dodatak jelima.

Visok nivo vitamina C, osim što obezbeđuje jači imunitet, takođe je jedan od ključnih elemenata za regulisanje telesne težine. Neverovatno je koliko je lako skinuti višak kilograma ukoliko se odlučite za čaj od peršuna. Razlog ovome leži u tome što ovaj napitak podstiče izbacivanje viška tečnosti iz organizma. Ona nam stvara osećaj težine, tromosti i tada smo često nezadovoljni svojim fizičkim izgledom. Da biste skinuli i do nekoliko kilograma za par dana, rešenje može biti upravo čaj od peršuna.

Ovo je provereno i sigurno sredstvo uz pomoć kojeg ćete stići do željenog cilja. Potrebno je piti litar čaja dnevno, a slobodno možete dodati i nešto veću količinu osušenog lišća pri njegovoj pripremi. Rezultati su garantovani, ali samo pod uslovom ako se pridžavate i ostalih smernica. Osim što ćete sigurno smršati, rešićete se i svih nagomilanih toksina, holesterola i bakterija iz organizma. Svaka dijeta može da dovede do toga da se organizam značajno iscrpi i time naruši celokupno zdravstveno stanje. Zato je bitno da znate kako je peršunov čaj najbolji način za zdravo mršavljenje.

Kako biste poboljšali ukus peršunovog čaja, možete dodati i sok od ceđenog limuna. To je idealna kombinacija za eliminisanje brojnih zdravstvenih tegoba, a pogotovo ukoliko imate problema sa zatvorom. Uvek možete čaj zasladiti onoliko koliko želite, jer inače može biti prilično jak jer ima opor i gorak ukus. Preporučujemo da kao zaslađivač upotrebljavate domaći med.

Napomena: korišćenje šećera nije preporučljivo, naročito ako želite smršati. Osim toga, možete pripremiti i dnevnu količinu napitka od peršuna. Upotrebite 30 grama osušenog lišća i koren, te sve ubacite u litar vrele vode. Tako ohlađen napitak prespite u flašu i pijte lagano u gutljajima tokom dana, dozirajte po potrebi. Kao što vidite priprema čaja od peršuna u kućnoj varijanti je veoma jednostavna. U zavisnosti od zdravstvenih tegoba, preporučena dnevna doza je 2 do 3 šolje dnevno.

Opšti savet kada je reč o ovom napitku jeste da ne prekoračite količinu od litra dnevno. Posebno skrećemo pažnju da čaj od peršuna u trudnoći nije preporučljiv, jer deluje na matericu, pa može da izazove ozbiljne probleme. Slobodno možete koristiti ovu biljku kao začin, jer su u pitanju zanemarljivo male količine koje ne mogu imati neželjenih efekata po vas i bebu.

U slučaju ozbiljnih bolesti bubrega, budite maksimalno oprezni prilikom konzumiranja čaja. Konsultujte vašeg urologa pre bilo kakve primene napitka. Pošto snižava nivo šećera u krvi, kod nekih osoba može dovesti do hipoglikemije. Stoga je važno da, ukoliko već imate ovakvih problema, umereno koristite ovaj napitak, te redovno kontrolišete krvnu sliku.

 

 

 

 

 

KAKO IZBEĆI TROVANJE HRANOM U LETNJEM PERIODU?

Čaj od peršuna za mršavljenjetrovanje hranom

PROČITAJ OVDE

KURS ANTICELULIT PROGRAMA

Anticelulit

VIDI OVDE