+381607237853 akademija.purity@gmail.com

Čaj od kamilice

“Stalna trka za novcem i boljim životom dovodi do velikog stresa, koji je često praćen i ozbiljnim nuspojavama. Mnogi ljudi se baš iz tih razloga okreću prirodnim, sigurnim i jeftinim alternativama za pomoć protiv depresije i anksioznosti. A domaći čaj od kamilice je upravo to. Smanjuje stres, doprinosi ublažavanju menstrualnih simptoma, jača imuni sistem, pomaže kod zatvora, uspešan je protiv insomnije.  kako da napravite odličan topli napitak uz koji ćete zaboraviti sve brige i probleme.
Kamilica lat. Matricaria chamomilla vodi poreklo sa Bliskog istoka i istočne Evrope. Ova lekovita biljka dobro je poznata i rasprostranjena širom starog kontinenta. Cvet kamilice ima prelepe bele latice, sa žutim središnjim delom i jakim mirisom. Izgled cveta podseća na belu radu. Pripada porodici glavočika i jedna je od najpoznatijih lekovitih vrsta koja je prisutna u svakom domaćinstvu. U današnje vreme se uzgaja, ali i raste kao samonikla biljka na neobrađenim poljima. Na našem tržištu mogu da se pronađu dve vrste nemačka Chamaemelum nobile (L.) i rimska kamilica. U aromatičnim cvetovima, krije se prava riznica zdravlja: čaj od kamilice za probavu je dokazano delotvoran. Tu je i blagotvorno ulje, šampon, kreme, obloge i lekovite kupke. Biljka cveta od maja do septembra, pa svakako iskoristite sunčano vreme i krenite u berbu. Preparati koje najčešće kupujemo kao čaj od kamilice u supermarketima i radnjama uglavnom jsu prskano (samim tim i nezdravi). Oni u svom sastavu nemaju samo cvetove.
Kamilica čaj ima sladak voćni ukus i je zlatne boje. Ovaj predivan biljni lek nudi rešenje za zdravstvene probleme kao što su stomačni i crevni poremećaji. Učiniće čuda za probavni sistem i to je jedna od tradicionalnih upotreba ovog fenomenalnog napitka. U studijama se pokazalo da ekstrakti čaja mogu pomoći u stimulisanju procesa u telu koji inhibiraju enzime koji izazivaju inflamaciju. Osobina čaja od kamilice je takođe stimulacija organizama u proizvodnji više digestivnih sokova”.

POSTANITE KOZMETIČAR

masža lica vulkanskim kamenjem

OVDE