+381607237853 akademija.purity@gmail.com

BILJNE SIROVINE U KOZMETICI

Biljne sirovine u kozmetici

Sirovine koje su na prirodnoj i biljnoj bazi i najviše se koriste u kozmetičke svrhe su:

 1. Aloe vera najbolje hidrira kožu i takođe deluje protiv bora. Umiruje kožu i čini je glatkom. Može se pronaći u kremama, krem maskama,tonicima, mleku za lice i gel maskama. Uglavnom se koristi za suvu,zrelu i osetljivu kožu, a nije greška da je koriste i svi tipovi kože.
 2. Nana deluje kao antiseptik, umiruje kožu, zateže, osvežava i vraća koži sjaj. Može se pronaći u maskama , kremama, tonicima i mleku za lice i takođe se preporučuje za sve tipove kože kao i za problematičnu kožu za koju je veoma delotvorna.
 3. Kamilica snažno deluje na umirenje kože i čini kožu mekšom i glatkom. Preporučuje se za najosetljiviji tip kože. Može se pronaći u maskama, kremama, tonicima, mleku za lice.
 4. Hamamelis je najdelotvorniji za problematičnu kožu sklonu aknama, pomaže kod prevencije širenja bakterija i apsorbuje masnoću. Može se pronaći u maskama, kremama, tonicima, mleku za lice.
 5. Šargarepa hrani kožu i hidrira. Najefikasnije se pokazalo da deluje u upotrebi maski za lice, kod svih tipova kože.
 6. Nar regeneriše i podmlađuje kožu. Sam po sebi sadrži puno vitamina i vraća imunitet koži. Preporučuje se za stariju, suvu i umornu kožu. Može se pronaći u kremama i maskama.
 7. Avokado ima izvanredne sposobnosti regeneracije i podmlađivanja, zbog visokih koncentracija esencijalnih masnih kiselina koje sprečavaju isušivanje i održavaju elastičnost kože. Može se pronaći u kremama.
 8. Brusnica štiti kožu od spoljašnjih štetnih faktora, umiruje kožu, hidrira je i hrani. Preporučuje se za osetljivu i suvu kožu. Može se pronaći u maskama, kremama itd.
 9. Argan štiti kožu od isušivanja, veoma je delotvoran, hrani kožu i vraća joj sjaj.
 10. Makadamija najbolje pomaže zreloj koži i hrani je. Može se pronaći u kremama i maskama.
 11. Paradajz čisti, neguje i omekšava kožu, regeneriše zrelu i umornu kožu, sprečava pucanje kapilara i vrača koži belinu. Može se pronaći u maskama za lice.
 12. Krastavac jedna od najdelotvornijih prirodnih maski, pokazalo se, smekšava smežuranu kožu. Zapravo, krastavac svojim blagodetnim sokom prijatno osvežava kožu lica, vraća joj vlažnost i mekoću, te je tako čini lepšom i mlađom.
 13. Bundeva hrani kožu i neguje je. Može se pronaći u kremama i maskama i pogodna je za sve tipove kože.
 14. Ihtiol je dobar za problematičnu kožu, može se pronaći u tonicima, mleku za lice i kremama.
 15. Kolagen zateže kožu i podmlađuje je, hijaluron hidrira kožu i zadržava vodu u koži, elastin čuva elastičnost kože i sva ova tri sastojka se mogu mešati i unositi putem ultrazvuka, mogu se mešati sa maskama za lice od aloje, mogu se koristiti i pojedinačno, mogu se koristiti i u kućnoj nezi, a nalaze se i u serumima i pomažu kod zrele kože.
 16. Kamfor je najefikasniji kod lečenja problematične i aknozne kože, može se pronaći u tonicima i mleku za lice.

Kaolin glina je specifična po tome što najbolje umiruje upale kod problematične kože i može se pronaći u maskama

NEGA BOGATSTVOM IZ MORA

algoterapija

VIDI OVDE

PRIJAVI SE ZA NOVI, AVGUSTOVSKI CIKLUS SEMINARA NA AKADEMIJI PURITY!

VIDI RASPORED OVDE

SIGURNA UPOTREBA ETERIČNIH ULJA

Biljne sirovine u kozmetici

VIDI OVDE