Select Page

BELI HODAČI - maska profesora specijalnih filmskih efekata Miroslava Lakobrije

Beli hodači

Beli hodači su likovi iz popularne serije “Igra prestola”. Telenor je za svoje zaposlene pripremio novogodišnje poklone. Pokloni su promo majce koje su im dostavili upravo beli hodači. Neki od zaposlenih su se uplašili, neki iznenadili ali je rezultat svakako bila zabava! Kako smo rekreirali masku iz popularne serije “Igre prestola”? Maske su nastale kao plod rada mnogih umetnika. Na čelu sa Miroslavom Lakobrijom – profesor specijalnih filmskih efekata na Akademiji za estetiku i kozmetologiju “Purity”. Ekipu dalje čine: makeup artist Μελίνα Δρούβη , airbrush  Nemanja Đuric, kosa -brada Darko Koenig, kostim i oružje Valinor Srbija: Ljubica Dolašević i Bogdan Curguz (Pumpkin Workshop ) Sigurd Snorison, scenografija  Nikola Komazec. Beli hodači su bili Stefan Nedeljković i Vojislav Lazić. Deo ekipe su bili i Radmila Radman, Slađana Mandić i Milan Obradović.

 

Beli hodači

U seriji “Igra prestola” Beli hodači su legendarna rasa mitskih humanoidnih demona. Ponovo se pojavila nakon odsustva dugog 8000 godina. Beli hodači su neverovatno moćni, sposobni da mrtva tela vraćaju u život i pretvaraju u bića koja se nazivaju Utvare. One jedino mogu biti ubijene oružjem koje je načinjeno određenim materijalima, za koje se još utvrđuje koji su. Imaju izuzetnu zanimljivu spoljašnjost koja je izazov za maskere i umetnike poput članova ekipe koja je ostvarila ovaj projekat. Izvođenje maske se sastojalo iz nekoliko koraka kako bi maska potpuno odgovarala akterima. 

Beli hodači

Beli hodači su dobili ovakav izgled uz pomoć različitih materijala i postupaka. Prvo smo izlili lica aktera u gipsu. Tada smo dobili prazno “platno” na kojem stvaramo oblike, teksture i reljefe pomoću gline. Silikonom u određenoj nijansi – u ovom slucaju nijanse plave boje – izlivamo masku iz nekoliko delova. Ovaj proces traje i do nedelju dana u zavisnosti od vrste same maske. Na akteru se aplicira maska a zatim se vrše završni radovi kao što su boja, šminka, airbrush i ostalo. Kostim i aksesoari upotpunjuju pojavu naših hodača.

 

POGLEDAJTE VIŠE O SPECIJALNIM FILMSKIM EFEKTIMA

zonamrtvih_4

POGLEDAJTE VIŠE O POSEKOTINAMA NA FILMU

šminka posekotina

POGLEDAJTE VIŠE O DESETOM ČASU SPECIJALNIH EFEKATA

dscn5451