Select Page

Bademovo ulje za strije

Bademovo ulje za strije

Bademovo ulje može da vam pomogne da ublažite izgled vaših postojećih strija, kao i da sprečite pojavu novih. Potrebno je samo da ga redovno koristite. Bademovo ulje je izuzetno korisno jer sadrži mnoge vitamine (E, A, F, B2, P) i snažne sastojke, nezasićene masne kiseline (linolna, oleinska, palmitinska), koje obećavaju svoj snažan kozmetički učinak na kožu, te je stoga bademovo ulje za strije vrlo delotvorno.

Kada je reč o strijama, ne postoji siguran način da ih se rešite u potpunosti. Neke žene su više sklone dobijanju strija, dok se kod drugih žena neće pojaviti ni nakon debljanja ili trudnoće, srećnice, zar ne? Elastičnost vaše kože je prvi glavni faktor, koja je odgovorna za to da li ćete imati iiili ne strije.

Strije se mogu pojaviti bilo gde na telu, a najčešće će se javiti na butinama, stomaku, grudima il rukama. Ono što bi trebalo da znate jeste, ukoliko imate predispozicije za dobijanje strija, da krenete na vreme da negujete vašu kožu, kako biste upravo sprečili pojavu strija na telu.

Kada se strije pojave prvi put, one su rozikaste boje, zatim strije prelaze u crvenu boju ili ljubičastu nijansu i na kraju, kada ne možete ništa da uradite, kada se strije pretvaraju u dubok ožiljak, postaju bele boje. Dakle, bela boja jeste poslednji stadijum kod izgleda strija i tada je malo toga što možete da uradite za njih.

Postoji mnogo kućnih tretmana koji mogu da vam pomognu kod ublažavanja izgleda strija i zatezanja kože. Jedan od takvih kućnih lekova jeste i bademovo ulje za strije.

Za najbolje rezultate, trebalo bi da ga koristite svaki dan. To ne samo da će poboljšati elastičnost vaše kože, već će takođe sprečiti dalju pojavu strija. Veoma je važno da redovno koristite bademovo ulje, jer ćete samo tako sprečiti dalje oštećenje kože i smanjiti mogućnost njihove pojave.

Najbolje je da ulje koristite odmah nakon kupanja ili tuširanja, jer su vaše pore otvorene. Međutim, to nije obavezno i ne morate strogo da vodite računa oko toga, jer bademovo ulje možete koristiti kad god želite. Korišćenje bademovog ulja za strije je prijatan lek koji nudi dugotrajne rezultate.

Saveti za sprečavanje pojave strija:

 1. Potrebna je pravilna ishrana kako bi održali normalan metabolizam i optimalnu težinu. Što više svežeg voća i povrća, kao i ribe.
 2. Trudnice moraju na vreme da počnu sa korišćenjem krema za strije – isto tako i da nastave sa korišćenjem posle porođaja.
 3. Unosite u organizam što više tečnosti, pre svega se misli na vodu.
 4. Masirajte što češće svoje telo za sintezu kolagena i elastina.
 5. Opuštajte se što češće u hranljivim kupkama, kako bi se održala elastičnost tela.
 6. Trenirajte što češće – bavite se nekom fizičkom aktivnošću

Kako koristiti bademovo ulje za strije:

Korišćenje bademovog ulja za strije je vrlo delotvorno i pomaže u toniranju kože, poboljšava vašu kožu i donosi fleksibilnost. S druge strane, bademovo ulje za strije poboljšava teksturu kože i utiče na stvaranje kolagena. Koristi se za uklanjanje strija, kao i za vraćanje strukture kože.

 1. Pre korišćenja bademovog ulja za strije, operite strije sa mlakom vodom i osušite. Sipajte potrebnu količinu bademovog ulja u dlan i počnite da trljate preko strija. Budući da nema hemijskih sastojaka, ne morate ga prati. Najbolje vreme za primenu je pre spavanja i nakon kupanja
 2. Uzmite jednu kašiku bademovog ulja i sipajte u staklenu posudu. Zatim uzmite tri tablete vitamina E i probušite ih. Istisnite sadržaj tablete u staklenu posudu i ispraznite ih. Čak možete dodati i nekoliko kapi eteričnih ulja, po vašoj želji. Lavanda je odlična za opuštanje, grejp za sreću i dobro raspolozenje, dok je menta dobra za povećanje energije.
 3. Pomešate bademovo ulje sa nekoliko kapi raznog eteričnog ulja. Posudu možete staviti u mikrotalasnu i zagrejte oko 30 sekundi. Proverite vrhovima prstiju kako biste bili sigurni da nije pretoplo za vašu kožu. Ovo ulje je najprijatnije nakon kupanja, jer se brzo apsorbuje kroz vašu kožu. Izvadite malo ulja i počnite da ga trljate preko strija. Više se koncentrišite na područja koja su sklona strijama, a to su butine, stomak i grudi. Utrljajte ulje pomoću malih kružnih pokreta. Nanesite onoliko ulja koliko želite. Vaša koža će je vrlo brzo upiti.
 4. Još jedan efikasan način jeste da bademovo ulje za strije pomešate sa kokosovim uljem. U posudu sipajte jednaku količinu bademovog ulja i kokosovog ulja. Dobro promešajte i zagrejte u mikrotalasnoj nekoliko sekundi. Nežno masirajte na zahvaćeno područje prstima 5 do 10 minuta, a zatim osušite kožu. Ovu masažu bademovim uljem za strije ponavljajte 2 puta dnevno.
 5. I na kraju, možete pomešati 8 kašika bademovog ulja, 2 kašike jojoba ulja i ½ šoljice šećera. U ovu mešavinu možete dodati i malo ulja ruzmarina. Nakon što ih dobro promešate, nanesite preko prethodno dobro opranih strija na telu. Ne očekujte trenutne rezultate, prirodni lekovi zahtevaju vreme da pokažu pozitivne rezultate.

Napomena: Pre korišćenja bademovog ulja savetujte se sa lekarom.

 

POSTANI ESTETIČAR KOZMETIČAR

funkcije čišćenja kože

NAUČITE JAPANSKO ISCRTAVANJE OBRVA